Žmones pašiurpinusi istorija baigėsi liūdnai – šuo jau nebegyvas

Praėjusį savaitgalį gyvūnų mylėtojus pašiurpinusi istorija apie gyvūnų kontrolės įmonės „Nuaras“ darbuotojo poelgį pasibaigė liūdnai. Pasak gyvūnų gelbėjimo organizacijos „Penkta koja“ atstovų – šis šuo nugaišo: „Žinome tiek, kad šuo jau nebegyvas“.

Pasak gyvūnų gelbėjimo organizacijos „Penkta koja“ atstovų – šis šuo nugaišo
Pasak gyvūnų gelbėjimo organizacijos „Penkta koja“ atstovų – šis šuo nugaišo
Pasak gyvūnų gelbėjimo organizacijos „Penkta koja“ atstovų – šis šuo nugaišo.<br>V. Balkūno nuotr., stop kadras, montažas.
Pasak gyvūnų gelbėjimo organizacijos „Penkta koja“ atstovų – šis šuo nugaišo.<br>V. Balkūno nuotr., stop kadras, montažas.
Pasak gyvūnų gelbėjimo organizacijos „Penkta koja“ atstovų – šis šuo nugaišo.<br>Stop kadras
Pasak gyvūnų gelbėjimo organizacijos „Penkta koja“ atstovų – šis šuo nugaišo.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (3)

lrytas.lt

Sep 9, 2015, 12:56 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 7:55 PM

Vaizdo siužetą, kuriame užfiksuota, kaip „Nuaro“ darbuotojas sugrūdo į automobilį sunkiai sužeistą šunų, pasidalinę „Penktos kojos“ atstovai liko sukrėsti.

„Nuaras“ pateikė savo istoriją

Nors organizacijos „Nuaras“ vadovai kurį laiką buvo atsitvėrę tylos siena, socialiniuose tinkluose vis tik pakomentavo įvykį.

„Vėlų sekmadienio vakarą iš Kauno VPK budintis ekipažas gavo pranešimą, kad Kaune, Veiverių gt. šalia „Moki -Veži“ parduotuvės yra automobilio partrenktas šuo. Budintis ekipažas susisiekė su įvykio vietoje esančiais žmonėmis, kurie nurodė, kad ant kelio gulintis šuo yra agresyvus, prie jo prieiti ir jam padėti jie negali.

Ekipažas nuvyko minėtu adresu ir ruošėsi paimti gyvūną. Tuo metu automobiliu atvyko kitas žmogus, kuris užstatė pravažiavimą iš gatvės, vėliau prisistatęs VšĮ „5 koja“ atstovu.

Gyvūnui buvo būtina kuo skubiau suteikti pirmąją pagalbą, ekipažo vairuotojas skubėjo kuo greičiau paimti gyvūną, ir pristatyti jį į kliniką veterinaro apžiūrai. Gyvūnas buvo agresyvus, antsnukio uždėti jam nebuvo galimybės, todėl panaudota buvo visame pasaulyje naudojama spec. priemonė – kilpalazdė, kurios pagalba gyvūnas buvo įkeltas į automobilį. Tai yra reguliari praktika siekiant pagelbėti sužalotam agresyviai nusiteikusiam gyvūnui ir siekiant išvengti traumų aplinkiniams. Šuo svėrė apie 40 kg, darbuotojui vienam įkelti besipriešinantį šunį į automobilį pakankamai sunku.

Nors ir buvo paprašyta aplinkinių pagalbos įkeliant gyvūną, tačiau jos nebuvo sulaukta. Priešingai – pasigirdo pasityčiojantys ir įžeidžiantys komentarai. VšĮ „5 koja“ atstovu pristatęs asmuo visokiais įmanomais būdais trukdė gyvūną paimti ir suteikti jam pagalbą.

Į konfliktą ekipažo vairuotojas nesivėlė. Policija iš įvykio vietos išvyko iškart, kai šuo buvo įkeltas į automobilį.

Ruošiantis išvykti iš įvykio vietos ir apsisukinėjant gatvėje, atvyko dar vienas automobilis, iš kurio išlipo dar du žmonės, moteris ir vyras bei taip pat prisistatė VšĮ „Penkta koja“ atstovais. Vienas iš jų atsistojo prieš automobilį, ir neleido išvažiuoti iš įvykio vietos.

Tai trukdo apie 20 minučių. Dėl tokių veiksmų telefonu buvo kreiptasi į policiją, bei pranešta, kad vyriškos lyties asmuo neleidžia išvykti iš įvykio vietos. Buvo nuolat prašoma pasitraukti nuo važiuojamos kelio dallies ir pagaliau leisti suteikti pagalbą galimai sužalotam gyvūnui. Kai asmuo pasitraukė ir atlaisvino pravažiavimą, automobilis pajudėjo, o vyriškis pradėjo trankyti judantį automobilį, jį spardyti, brautis į vidų, keiktis necenzūriniais žodžiais.

Dėl ko asmenys trukdė gelbėti partrenktą šunį ir jį pristatyti veterinarui ir kas už tai atsakingas, neaišku.

Dėl minėto įvykio ištyrimo bus kreipiamąsi į policiją“, – rašoma pranešime.

Kauno vicemeras pasibaisėjo

Kauno miesto vadovai artimiausiu metu peržiūrės sutartį su gyvūnų gaudymo ir paėmimo iš gyventojų paslaugas teikiančia įmone „Nuaras“ ir spręs, ar jos teikiamų paslaugų kokybė atitinka keliamus reikalavimus.

„Šis žiauraus elgesio su gyvūnu atvejis yra protu nesuvokiamas. Jau ne pirmą kartą girdime įvairius nusiskundimus dėl organizacijos „Nuaras“ vykdomos veiklos. Problemų šioje srityje tikrai yra ir jas būtina kuo greičiau spręsti. Vertinsime, ar „Nuaro“ teikiamų paslaugų kokybė atitinka keliamus reikalavimus“, – teigė mero pavaduotojas, liberalų atstovas S. Kairys. Gyvūnų globos ir kontrolės tarnybos „Nuaras“ vadovai pakviesti šį ketvirtadienį atvykti į Kauno miesto savivaldybę.

„Šį atvejį taip pat svarstysime artimiausiame Gyvūnų globos ir priežiūros tarybos posėdyje“, – teigė Kauno miesto tarybos narys, minėtos komisijos pirmininkas Domas Sirgedas.

Gyvūnų globos ir kontrolės tarnyba „Nuaras“ atlieka nugaišusių ar po eutanazijos bešeimininkių bepriežiūrių ir laukinių gyvūnų pristatymo į utilizacimo įmonę, gyvūnų paėmimo iš namų, gyvūnų karantinavimo, laikymo, eutanazijos ir kritusių, viešose vietose partrenktų gyvūnų (lavonų) surinkimo paslaugas. Sutartis su šia įmone galioja iki kitų metų balandžio mėnesio.

Už žiaurų elgesį – griežtos bausmės

Žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas užtraukia baudą nuo 50 iki 1200 eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo. ATPK nustatyta, kad tokia pati veika, padaryta asmens, jau bausto už žiaurų elgesį su gyvūnais, užtraukia baudą nuo 1200 iki 1750 eurų gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo. Žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas, jeigu dėl to gyvūnui (gyvūnams) gresia žūtis arba suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1750 eurų su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.