Rokiškio pakraštyje – šokiruojantis radinys šulinio dugne

Šalia Rokiškio esančio Uljanavos kaimo sodų bendrijoje penktadienio vakarą 27 metų rokiškėnė šulinyje aptiko du nuskendusius kačiukus.

Šiaurės Lietuva,Svėdasų kraštas,gamta,šulinys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šiaurės Lietuva,Svėdasų kraštas,gamta,šulinys<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Krasauskas, www.panskliautas.lt

Sep 13, 2018, 6:16 AM

Sode moteris lankėsi senokai, tad nuėjusi pasisemti vandens nustebo, kad jis dvokia. Geriau į šulinio dugną įsižiūrėjusi rokiškėnė pamatė vandenyje plūduriuojančius du nedidelius kūnelius.

Ištraukus gaišenas paaiškėjo, kad tai buvo kačiukai.

Rokiškio pakraštyje sodus turintys rokiškėnai spėlioja, kad gyvūnėlius nuskandino žiaurūs šeimininkai arba taip pasielgė kerštaujantys kaimynai.

Rokiškio policijos Veiklos skyriaus viršininkas Robertas Krasauskas sakė, kad dėl įvykio tyrimas nepradėtas, toliau renkama medžiaga.

Kol kas pareigūnai neturi duomenų, kad katės buvo paskandintos. Juolab kad sklypo šeimininkė nurodė, jog šulinys buvo nenaudojamas ir neuždengtas.

Atsikrato gyvūnų

Bendrijos „Sodžius“ pirmininkas Grigorijus Aleksejevas sakė, kad rokiškėnai dažnai čia atsikrato savo keturkojų augintinių – kačių ir šunų.

Sodininkai ne kartą matė likimo valiai soduose paliktus gyvūnus. Po vieną ar kelis jie laksto iš vieno bendrijos galo į kitą.

„Ir dabar slankioja du ar trys beglobiai katinai“, – sakė pirmininkas.

Dažnas žmogus pagaili našlaičių ir juos maitina.

G.Aleksejevas neslėpė, kad prieš kelerius metus jis su žmona iš gailesčio irgi globojo kelias kates. Sutuoktiniai net ir žiemą specialiai veždavo maistą neoficialioms augintinėms. Moteris bent du tris kartus per savaitę išvirdavo košės, o vyras ją dar karštą skubiai gabendavo į sodą.

Vos tik jis košę iškratydavo ant žemės, kaipmat prisistatydavo iš alkio net miaukiantys gyvulėliai.

Paskui paėsti susirinkdavo net aštuonios katės. Padaugėjus alkanų burnų, rokiškėnai įdėjo skelbimą apie dovanojamas kates.

„Bėda buvo ta, kad katės tapo kone laukinės, tad net ir jaunas pagauti sekėsi sunkiai“, – prisiminė jis.

Vis dėlto pusę tų kačių priglaudė geri žmonės.

Atpažįsta iš garso

Kitas rokiškėnas prisiminė, kad vasaros pradžioje po sodus lakstė penkios katės: du suaugėliai su vaikais. Dabar jų nebesimato.

Taip ir susidaro užburtas ratas: lengvai paėsti gaunantys gyvūnai niekur iš sodų nesitraukia ir kone pulku laukia atvažiuojančių žmonių. Vos tik kuris atvykėlis išlipa iš mašinos, katės kaipmat prisistato.

Žmonės spėliojo, kad gyvūnai, ko gero, iš variklio garso atpažįsta, koks sodininkas atvažiavo, nes ne prie visų atbėga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.