Susipažinkite: Lietuvos gatvėse – geriausiais pasaulyje pripažinti bišonai

Nedaugelis lietuvių gatvėje išvydę du baltus, garbanotus ir it debesėliai išpuoselėtus bišonus galėtų pasakyti, kad tai pasaulinio lygio žvaigždės kinologijos pasaulyje.

Garbanotieji bišonai iš Lietuvos – pasaulinio lygio žvaigždės.
Garbanotieji bišonai iš Lietuvos – pasaulinio lygio žvaigždės.
Garbanotieji bišonai iš Lietuvos – pasaulinio lygio žvaigždės.
Garbanotieji bišonai iš Lietuvos – pasaulinio lygio žvaigždės.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 14, 2018, 3:02 PM, atnaujinta Sep 14, 2018, 3:32 PM

Tačiau dalyvaujant parodose, prie veislyno „Tauras Kennel“ savininkės Janitos Januškauskaitės-Plungės nuolatos pribėga šunų entuziastai norintys nusifotografuoti su šiais „žvaigždūnais“.

Susipažinkite – tai Tauro Misoko ir Tauro Sako – šunys, pripažinti geriausiais pasaulyje.

Neseniai vykusi Pasaulinė šunų paroda Amsterdame šiais metais buvo įspūdinga savo dydžiu ir konkurencija. Joje dalyvavo 33 500 keturkojai iš 74 pasaulio valstybių, kuriuos vertino net 200 teisėjų – tai vienas didžiausių renginių pasaulyje.

Parodoje dalyvavo 81 maltos bišonas ir 79 garbanotieji bišonai. Įveikę savo keturkojus konkurentus, atviroje klasėje garbanotasis bišonas Tauro Misoko tapo pasaulio čempionu, o Tauro Sako – pasaulio vicečempionu.

Ne prasčiau sekėsi ir šio veislyno maltos bišonams. Į Lietuvą buvo parveržti ir pasaulio jaunimo čempionės, bei vicečempiono titulai.

„Aš manau, kad kinologiją pasauliniu lygmeniu būtų galima palyginti su sportu. Kaip ir sportininkai atstovauja mūsų šalį įvairiose sporto šakose, taip ir kiekvienas išvažiavęs į Pasaulio šunų čempionatą reprezentuoja Lietuvą.

Kaip ir sporte, norint pasiekti didžiulių laimėjimų, taip ir čia – šuniukai ruošiami nuo mažens, dirba stipri komanda profesionalų. Kai dalyvaujame parodose, prie mūsų dažnai prieina žmonės iš viso pasaulio ir klausia, iš kur mes atvykome.

Kartais reikia paaiškinti, kur ta Lietuva. Žmonės nustemba, kad iš tokios mažos šalies, turime tiek daug pasiekimų. Todėl manau, kad kiekvienas toks laimėjimas yra labai reikšmingas Lietuvai ir kinologijai.

Džiaugiuosi, kad daug lietuvių važiuoja į parodas, kaunasi, rodo savo drąsą ir siekia geriausio rezultato – tai tik dar kartą parodo, kokie dideli yra mūsų kinologijos nuopelnai“, – įspūdžiais dalinasi Janita Januškauskaitė-Plungė.

Prieš Pasaulinę šunų parodą vyko dar dvi labai svarbios parodos: tai Benelux Winner ir specializuota priešpasaulinė šunų paroda. Rezultatai šiose parodose buvo išties įspūdingi.

Benelux Winner parodoje „Tauro Kennel“ maltos bišonai buvo pirmi visose klasėse, taip pat laimėtas geriausios klasės atstovo titulas, Tauro Morelo buvo pripažinta geriausia kale, o Tauro Milano gavo geriausią iš geriausių apdovanojimą – BOB.

Šioje parodoje dalyvavo 146 veislynai tarp kurių veislynas “Tauras Kennel” pateko į TOP šešetuką.

Apie nuotykius Pasaulinėje šunų parodoje, Baltijos šalių jaunųjų vedlių čempionatą, Tautmilės prieglaudėlę ir azartiškas kursingo varžybas žiūrėkite laidoje „Gyvūnų manija“ rugsėjo 16 dieną, sekmadienį 9 val. ryto per TV6.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.