Naujovė Lietuvoje – įveikti skaitymo sunkumus padės apmokyti šunys

Kai klauso šuo, labiau sekasi skaityti. Taip teigia projekte „Skaitymas su šunimi“ dalyvavę vaikai. Ketvirtadienį Nacionalinėje bibliotekoje įvadiniu susitikimu pradėjo naujas „Skaitymo su šunimi“ ciklas.

Šuo padeda mokytis skaityti.<br>Scanpix nuotr.
Šuo padeda mokytis skaityti.<br>Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 16, 2018, 10:55 PM

Individualiosios psichologijos konsultantė, terapinio šuns Mona vedlė Rasa Kardaitė-Vėlyvienė su tėvais aptarė būsimų susitikimų scenarijų, aiškinosi darbo būdus ir taisykles.

Skaityti keturkojams klausytojams vaikai bus kviečiami vieną kartą per savaitę, į 2-3 vaikų grupes po 5 dalyvius. Susitikimuose dalyvaus pradinių klasių mokiniai, turintys skaitymo sunkumų.

Pasak individualiosios psichologijos konsultantės R. Kardaitės-Vėlyvienės, šuo nepertraukia, netaiso ir be išlygų priima skaitantįjį.

„Ši netikėta bičiulystė ramina ir motyvuoja įveikti kylančius sunkumus. Skaityti pasirenkamos knygos apie gyvūnus, dažniausiai – apie šunis. Sukuriama jauki namų aplinka, skaitymo kampelyje jaukiai įsikuria trys geriausi draugai: vaikas, šuo ir šuns šeimininkas. Tėveliams tenka kantriai palaukti už durų“, – Eltai pasakojo R. Kardaitė-Vėlyvienė.

Kaip pabrėžė Monos šeimininkė, projekte „Skaitymas su šunimi“ dalyvauja tik specialų egzaminą išlaikę, galiojantį pažymėjimą turintys šunys.

Bendradarbiaujant su Kaniterapijos asociacija Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje kas savaitę organizuojami tęstiniai užsiėmimai skaitymo sunkumų turintiems vaikams, renginiuose dalyvauja savanoriai su savo apmokytais šunimis.

ELTA primena, kad Kaniterapijos asociacija – visuomeninė organizacija, besirūpinanti kaniterapijos diegimu ir plėtojimu mūsų šalyje – įsteigta 2013 metų sausį.

Kaniterapija – alternatyvus ar pagalbinis gydymo, reabilitacijos būdas. Norint pasiekti geresnės fizinės, emocinės sveikatos, pagerinti pažintinius ir socialinius įgūdžius, motyvacijai sustiprinti kaniterapijos užsiėmime dalyvauja specialiai parengtas šuo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.