Pribloškianti įmonės paslauga – vakarėliams nuomoja neįprastus svečius

Amerikiečiai, regis, iš didelio rašto jau eina iš krašto. Į prabangius vakarėlius Los Andžele ėmė vestis ožius. Už jų nuomą šimtus JAV dolerių kloja ir įžymybės.

Spanky ir Pippiną buvo užsisakiusi ne viena JAV pramogų pasaulio ir sporto žvaigždė. Ožių ragai apvyniojami kaspinais ir juostele, kad nesužeistų žmonių.
Spanky ir Pippiną buvo užsisakiusi ne viena JAV pramogų pasaulio ir sporto žvaigždė. Ožių ragai apvyniojami kaspinais ir juostele, kad nesužeistų žmonių.
Amerikiečių aktorė S.Raskin įkūrė neįprastą verslą – vakarėliams nuomoja ožius.
Amerikiečių aktorė S.Raskin įkūrė neįprastą verslą – vakarėliams nuomoja ožius.
Rengiamos jogos pamokos su ožiais.
Rengiamos jogos pamokos su ožiais.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 13, 2018, 11:10 AM

Audringu naktiniu gyvenimu garsėjančiame Los Andžele viena įmonė siūlo išsinuomoti du nigerinius nykštukinius ožius.

Susipažinkite – Spanky ir Pippinas. Jie paruošti pagyvinti jūsų vakarėlį, šeimos šventę ar kitą renginį. Kaina prasideda nuo 99 JAV dolerių (per 85 eurus) už valandą.

Apie 16 kilogramų sveriantis Spanky yra drąsus ir vikrus, o per 20 kilogramų sveriantis Pippinas – lipšnus ir labai linksmas. Šie Kalifornijoje užauginti ypač draugiški ožiai mielai su jumis praleistų laiką.

Taip apie ožius kalba šių gyvūnų šeimininkė ir neįprasto verslo įkūrėja amerikiečių aktorė Scout Raskin (36 m.).

Tiesa, iki šiol ją labiau garsina aktorės karjera. Būdama vos septynerių Scout suvaidino paaugliams skirtame muzikiniame filme „Verksnys“. Vėliau vaidino teatre, filmavosi reklamose bei televizijos serialuose, o prieš dešimtmetį pasinėrė į animacinius filmus ir tapo jų prodiusere.

„Aš kuriu animacinius filmus ir džiuginu žmones kartu su savo dviem ožiais“, – taip dabar prisistato S.Raskin.

Ji nuo vaikystės myli gamtą ir dalyvauja įvairiose beglobių gyvūnų akcijose.

Populiarumo jai, o gal tiksliau – jos augintiniams, tikrai netrūksta. Spanky ir Pippiną buvo užsisakiusi ne viena JAV pramogų pasaulio ir sporto žvaigždė.

Tarp jų – aktoriai Steve’as Harvey (61 m.), Drew Carey (60 m.), Matilda Ramsey (16 m.), televizijos įžymybė Spenceris Prattas (35 m.), NBA krepšininkas Blake’as Griffinas (29 m.), tris olimpinius aukso medalius turintis snieglenčių sporto meistras Shaunas White’as (32 m.), muzikos prodiuseris, didžėjus „DJ Khaled“ ir daugybė kitų.

Ožiai pageidaujami ne tik vakarėliuose, gimtadieniuose, vestuvėse, fotosesijose, įmonės komandos formavimo renginiuose, bet ir muzikiniuose klipuose, televizijos laidose, reklamose.

Scout aiškino, kad jos augintinių visai neerzina triukšmas, akinamos šviesos, fotoaparatų blykstės, minios žmonių ir garsi muzika.

Joti ožiais draudžiama, tačiau jei Spanky ar Pippino gražiai paprašysite, jie užlips jums ant nugaros, kol klūpėsite rankomis pasirėmę į žemę.

Tai vienas geidžiamiausių triukų, kuriuos noriai vykdo ožiai ir leidžiasi fotografuojami.

Ožius vakarėlio metu galima ir pašerti, tačiau ne bet kokiu maistu, o prižiūrėtojų atvežtais skanėstais.

Nors abu ožiai tos pačios rūšies, jie labai skirtingi.

„Dažniausiai žmonės išsirenka savo numylėtinius. Kai kuriems patinka Pippinas, kuris yra be galo mielas, bet kvailokas.

Kitus labiau patraukia Spanky, nes jis labiau atsipalaidavęs ir tylesnis.

Žmonės jaučia, kad su Spanky jie galės lengviau užmegzti ryšį“, – pasakojo S.Raskin.

Prieš pristatydama ožius klientams šeimininkė juos išpuošia. Aprengia žvilgančiais švarkais, užriša kaspinus ir juostele apvynioja ragus – ne tik dėl grožio, bet ir dėl saugumo.

Jei Spanky su Pippinu vakarėlyje pridaro žalos ar pridergia, kartu su Scout dirbanti merginų komanda yra pasiruošusi tai išvalyti. S.Raskin save vadina ožių mama, o kitas merginas – kaubojėmis.

Be vakarėlių ir švenčių, ožius galima užsisakyti ir pasivaikščiojimams kalnuose, terapijai ir jogos seansams. Juk sakoma, kad visi gyvūnai turi gydomųjų savybių. Be to, gali tiesiog padidinti sportinį krūvį.

Spanky ir Pippinas yra išmokyti paliepus žmonėms daryti tam tikras pozas. Jie užšoks jums ant nugaros ir padės padaryti sunkesnius tempimo pratimus. O atliekant statiškas jogos pozas jie prabėgs jums tarp kojų.

„Bendravimas su ožiais primena žaidimus su augintiniu. Medikai įrodė, kad tai mažina stresą ir gerina savijautą. Taip pat sukelia daug juoko.

Ožiai pririšti pavadžiais, kiekvienas jų turi savo prižiūrėtoją, tad garantuojame saugias pratybas, trunkančias po 45 minutes. Taip pat rengiame ir privačias jogos pamokas“, – aiškino S.Raiskin.

Joga su nykštukiniais ožiais pastaraisiais metais JAV tapo labai populiari. Dažnai seansai vyksta ūkiuose, kuriose jie auginami.

Parengė Darija JANKAUSKAITĖ

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.