Myriop pasmerktas auksaspalvis gavo antrą gyvenimo šansą ir pribloškė net visko mačiusius

Kartu su šeimininku dainuojantis ar pirkinių krepšius nešiojantis šuo jau ne naujiena. Štai Las Vegase (JAV) 5 metų auksaspalvis retriveris Benny tapo čiuožimo ant ledo meistru. O jis jau buvo pasmerktas myriop.

„Facebook.com“ nuotr.
„Facebook.com“ nuotr.
Buvusi čiuožimo trenerė Ch.Del Sangro kartą per dvi savaites vedasi šunį į uždarą čiuožyklą ir ten jam padeda tobulinti judesius.
Buvusi čiuožimo trenerė Ch.Del Sangro kartą per dvi savaites vedasi šunį į uždarą čiuožyklą ir ten jam padeda tobulinti judesius.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-10-23 06:19

Kai patinui Benny buvo vos keli mėnesiai, jo gyvenimas buvo beviltiškas. Šuo gyveno prieglaudoje ir laukė, kol bus užmigdytas, jei neatsiras jį priglausti norintis žmogus.

Regis, Benny pasaulį išvydo po laiminga žvaigžde. Į prieglaudą įžengusi amerikietė Cheryl Del Sangro (56 m.) iš pirmo žvilgsnio pamilo Benny ir iškart priėmė į savo šeimą.

„Negalėjau patikėti, kad jo niekas nenorėjo. Jis atrodė tiesiog tobulas“, – prisiminė graudžias akimirkas Cheryl.

Ko gero, kad šuo taptų visaverčiu šeimos nariu, jam tiesiog reikėjo išmokti čiuožinėti. Mat jo šeimininkė Ch.Del Sangro čiuožinėti išmoko būdama ketverių.

Nuo paauglystės ji dalyvaudavo pusiau profesionaliose varžybose, o vėliau du dešimtmečius dirbo čiuožimo trenere.

Šuo buvo tokio mielumo, kad draugai ir pažįstami vis prašydavo su juo nusifotografuoti. Kartą Cheryl draugė pasiūlė nusivesti Benny į čiuožyklą ir ten nufilmuoti jį ant ledo. Moteriai tai pasirodė puiki idėja.

„Jis bėgiojo paskui mane visur, kur tik čiuoždavau ledu, vartėsi tarsi atradęs stebuklingą dalyką. Gal todėl, kad Nevados valstijoje labai karšta, jam labai patiko būti ant ledo.

Savo dukrą Brittany išmokiau čiuožti, kai jai buvo vos 17 mėnesių. Pamaniau: jei galiu išmokyti čiuožti kūdikį, kodėl nepamėginti ant pačiūžų pastatyti šuns?“ – tada pasvarstė buvusi čiuožimo trenerė ir ėmėsi darbo.

Pirmiausia prie specialiai šunims pasiūtų batų moteris priklijavo geležtę nuo senų pačiūžų. Pirmą kartą ant ledo Cheryl savo šunį atvedė su pavadėliu ir padėdama dėlioti letenas ėmė mokyti jį čiuožinėti.

Nuo tada pastaruosius metus kartą per dvi savaites amerikietė vedasi šunį į uždarą čiuožyklą ir ten jam padeda tobulinti judesius.

Cheryl tikino, kad jos augintiniui Benny ši veikla be galo patinka. Ypač dėl to, kad šuo turi asmeninę ledo ritulio lazdą, kurią noriai nešiojasi ir žaidžia su rituliais.

„Dabar jis jau moka čiuoždamas pasukti į šonus, atlikti perėjimus ir kelis vadinamuosius triušio šuoliukus priekinėmis kojomis. Jis pastebimai tobulėja, tad greitai reikės pasiūti jam profesionalias pačiūžas“, – augintinio pasiekimais džiaugėsi Cheryl.

Gyvūnus beprotiškai mylinti amerikietė, be Benny, laiko dar tris šunis, kuriuos taip pat bandė treniruoti. Tačiau ji pastebėjo, kad Benny yra išskirtinai gabus, judrus ir sumanus.

Benny šiuo metu moka be jokių pastangų atlikti bent penkiasdešimt skirtingų triukų, įskaitant čiuožimą su ledo ritulio lazda ir rituliu.

Ch.Del Sangro yra kilusi iš Klivlando, kur 20 metų dirbo čiuožimo trenere. Po to kartu su sutuoktiniu ji persikėlė į Las Vegasą ir įkūrė restoraną.

Benny iš Solt Leik Sičio prieglaudos moteris paėmė būtent tą dieną, kai jis turėjo būti užmigdytas. Iki šiol Cheryl nesupranta, kodėl, nes šuo buvo sveikas.

Neseniai šis šuo iš prieglaudos tapo Las Vegaso ledo ritulio komandos „Golden Knights“ simboliu ir kartu su šeimininke rengia pasirodymus per rungtynių pertraukas.

„Man už tai nereikia jokių pinigų. Aš tik noriu, kad visi pamatytų, kokį nepaprastą šunį auginu“, – tikino Ch.Del Sangro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.