Į pratybas Estijoje nuvykęs kinologas su tarnybiniu šunimi išgelbėjo moters gyvybę

Dalyvaudami tarptautiniame projekte VSAT kinologai su šunimis Estijoje patruliavo prie išorės sienų, sėmėsi patirties bei ja dalinosi su kolegomis.

Keturi VSAT kinologai patirties sėmėsi saugodami Estijos sieną.<br>VSAT nuotr.
Keturi VSAT kinologai patirties sėmėsi saugodami Estijos sieną.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 7:18 AM

Be to, VSAT Ignalinos pasienio rinktinėje tarnaujantis vokiečių aviganis Brio Brentas Estijos pasienyje su Rusija surado pasiklydusią moterį, rašoma pranešime spaudai.

Po dvi savaites kiekvienas iš keturių Lietuvos pasieniečių kinologų Estijoje vykdė valstybės sienos apsaugą kartu su šios šalies policininkais ir pasieniečiais.

VSAT pareigūnai projekto metu patruliavo pėsčiojo ir mobilioje patrulio sudėtyje – taip jie sužinojo Estijos pasienyje vykdomų sargybų ypatumus. Lietuvos pasieniečiai kartu įgijo žinių apie estų kinologų tarnybos organizavimo ypatumus, tarnybinių šunų dresavimo subtilybes, tarnybinių keturkojų panaudojimą atliekant išorės Europos Sąjungos sienų kontrolę.

Projekto metu VSAT Ignalinos pasienio rinktinės kinologui Algirdui Zinkevičiui su tarnybiniu vokiečių aviganiu Brio Brentu teko ieškoti pasienyje su Rusija augančiame miške pasiklydusios 69 metų estės.

Ji dėl tiršto rūko bei silpnos sveikatos nerado išėjimo iš miško. Lietuvos pasienietis su Brio Brentu sekė pėdsakais itin kalvota vietove.

Čia miškas buvo labai įvairus – nuo didelių kirtimų iki neįžengiamų jaunuolynų. Paiešką sunkino rūkas bei tamsa. Po 2 valandų sekimo pėdsakais vokiečių aviganiui pavyko rasti pasiklydusią moterį.

Brio Brento aptiktą nelaimėlę A. Zinkevičius ir Estijos pareigūnai palydėjo iki tarnybinio automobilio. Vėliau estė perduota atvykusiems jos giminėms.

Savo ruožtu VSAT kinologai perdavė turimas žinias Estijos pareigūnams, o grįžę į Lietuvą įspūdžiais iš komandiruotės pasidalijo su kolegomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.