Smalsaus šuns nuotykis Pasvalyje: prireikė penkių pareigūnų pagalbos

Didelio internautų dėmesio susilaukė šeštadienį feisbuke paskelbtas video su į patvinusią upę įlužusio šuns gelbėjimo operacija. Jame matyti, kaip išsigandęs nedidelis šunytis specialiomis ugniagesių rogėmis partempiamas į krantą. Šiuo vaizdu pasidalijusi TV laidų vedėja Rūta Mikelkevičiūtė rašė: „Geras jausmas apima, kai matai tokius žmones.“

 Tikriausiai smalsus šuniukas buvo sumanęs plonu ledu pereiti per patvinusią upę.<br> Stop kadras.
 Tikriausiai smalsus šuniukas buvo sumanęs plonu ledu pereiti per patvinusią upę.<br> Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2019, 9:38 PM, atnaujinta Feb 17, 2019, 10:04 PM

Šunį išgelbėjo penki Pasvalio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos trečios pamainos pareigūnai. Portalui Lrytas.lt ugniagesys gelbėtojas Faustas Norvaiša papasakojo, kad signalo, jog reikia gelbėti į patvinusią Lėvens upę įlužusį šunį, pareigūnai sulaukė penktadienį tarp 9 ir 10 val. ryto. Penki vyrai tučtuojau išvyko. „Gerai, kad apie įvykį bendruoju pagalbos telefonu pranešęs žmogus mus pasitiko ir parodė įvykio vietą, antraip būtume užtrukę ilgiau“, - sakė vienas iš šunelio gelbėtojų.

Kai F.Norvaiša pasiekė šunytį, tas pats tiesė galvą, kad jį kuo greičiau ištrauktų. Jį už kailio sugriebęs ugniagesys tuojau šūktelėjo kolegoms, kad temptų juos į krantą. Visa gelbėjimo operacija įvykdyta labai greitai – nuo signalo ugniagesiams iki jų grįžimo į postą praėjo 15 minučių.

Ar dėl šuns jį gelbėjęs pareigūnas nerizikavo savo gyvybe? F.Norvaiša patikino, kad ne, nes panašiais atvejais ugniagesiai laikosi saugumo reikalavimų – jis vilkėjo naro kostiumą, kolegos jį prie neskęstančių rogių pririšo virve. Jis atsiminė, kad ir pernai teko gelbėti keletą į vandenį įlūžusių šunų, o jo kolegoms yra tekę traukti gyvūnus ir iš šulinių.

Krante neatsargaus šunelio laukė šeimininkė, kuri, padėkojusi pareigūnams už išgelbėjimą, tuojau ant rankų nusinešė neklaužadą augintinį namo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.