Viena žaviausių vietų pasaulyje: mieli pūkuotukai – tikras iššūkis globėjams

Specialus pandų auginimo ir priežiūros centras Kinijoje laikomas viena iš pačių mieliausių vietų planetoje, kur gyvena mielos margosios pandos. Čia jos žaidžia su įvairiausiais žaislais, ritinėja kamuoliukus ir laipioja bei karstosi žaidimų aikštelėse.

SIPA/Scanpix nuotr.
SIPA/Scanpix nuotr.
SIPA/Scanpix nuotr.
SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

tavogyvunas.lt

Jun 11, 2019, 11:04 AM

Šis dienos priežiūros centras yra įsikūręs Čengdu mokslinių tyrimų bazėje Kinijoje. Ši misija yra neįtikėtinai svarbi nykstančių milžiniškų pandų, vienų iš labiausiai žinomų nykstančių rūšių pasaulyje, išsaugojimui.

Kiekvienas pandos jauniklis yra ypatingas ne tik dėl to, kad jis yra labai mielas, bet ir dėl to, kad jų priežiūra yra pakankamai sunki. Taip pat jų veisimas yra labai lėtas.

Pandos patelė atsiveda tik vieną jauniklį kas dvejus metus. Pandų veisimas ir priežiūra yra labai atsakingas darbas, taigi kiekvienas centro darbuotojas deda visas pastangas, kad gerokai sumažintų šių laukinių gyvūnų išnykimo skaičių. Laukinių pandų skaičius sumažėjo iki 2000.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.