Pasivažinėjimas sutemus gali baigtis tragiškai

Romantiškas pasivažinėjimas užmiesčio keliu sutemus gali baigtis tragiškai. Kasmet vairuotojų susidūrimai su gyvūnais nusineša tiek pastarųjų, tiek žmonių gyvybių. Vis dėlto, susidūrimas ne visada baigiasi mirtimi. Kol medikai rūpinasi žmonėmis, kas suteikia pagalbą gyvūnams? Gauti tikslų atsakymą sunku net susisiekus su keliomis skirtingomis institucijomos.

Priešingai nei stirną ar kiškį, šunį ar katę nuvežti pas veterinarus galima patiems.<br> 123rf nuotr.
Priešingai nei stirną ar kiškį, šunį ar katę nuvežti pas veterinarus galima patiems.<br> 123rf nuotr.
Priešingai nei stirną ar kiškį, šunį ar katę nuvežti pas veterinarus galima patiems.<br> 123rf nuotr.
Priešingai nei stirną ar kiškį, šunį ar katę nuvežti pas veterinarus galima patiems.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

ggi.lt

Aug 13, 2019, 10:17 AM, atnaujinta Aug 13, 2019, 10:27 AM

Paskambinus 112 ir pranešus apie avariją, kurioje nukentėjo laukinis gyvūnas, į įvykio vietą siunčiama policija, o informacija apie sužeistą žvėrį perduodama budintiems Aplinkos apsaugos departamento Pranešimų priėmimo centro pareigūnams. „Vadovaudamiesi nustatyta tvarka (Lietuvos Respublikos medžioklės įstatymu ir Medžioklės taisyklėmis), gavę pranešimą apie autoįvykio metu sužeistą arba žuvusį gyvūną, pareigūnai praneša medžiotojų būrelių ar klubų atstovams, jeigu gyvūnas nukentėjo medžioklės plotuose. Atvykęs į vietą medžiotojas priima sprendimą ar gyvūnui reikalinga veterinarijos specialisto pagalba“, – rašoma Pranešimų priėmimo centro atsakyme.

Priešingai nei stirną ar kiškį, šunį ar katę nuvežti pas veterinarus galima patiems. Vilniuje visą parą veikia klinikos „Greitoji žirafa“, esanti adresu Žemynos g. 2B (prieš važiuojant paskambinti (+370 606 98886, (5) 2705945) ir „Vetpulsas“, esantis Pavilnionių g. 35-41 (naktį skubiu atveju prieš važiuojant skambinti 862081292). Kaune, Technikos g. 39, „Siaurio Šnaucerio“ klinikoje visada yra budintis gydytojas (+37069821728). Klaipėdoje budinčio veterinaro numeris 8 604 34947, adresas Žalioji g. 22. Panevėžyje skubiu atveju skambinti 861411369, Rožių g. 39A.

Už negyvų naminių gyvūnų surinkimą nuo kelio ir pagalbą sužeistiems (darbo valandomis) Vilniuje atsakinga „Grinda“, telefono numeris – 1355. Kauną, Kauno rajoną, Jurbarką, Kaišiadoris, Kėdainius, Širvintas, Trakus, Alytaus miestą ir rajoną, Šalčininkus, Varėną, Ignaliną, Klaipėdos miestą ir rajoną, Neringą, Šilutę, Kretingą, Palangą, Plungę ir Rietavą aptarnauja „Nuaras“.

Taip pat galima bandyti skambinti prieglaudoms, tačiau jos nėra įsipareigojusios atsiliepti visą parą.

Reikia paminėti, kad, yra savivaldybių, kur atsakingos tarnybos paprasčiausiai nėra, arba ji dirba ribotomis valandomis. Tokiu atveju būtų galima skambinti privačiam budinčiam veterinarui arba gyvūnų prieglaudai, tačiau savivaldybėje gali nebūti ir tokių. Rimtai pasiryžę išgelbėti gyvūną,žmonės turėtų važiuoti į artimiausią miestą, kuriame yra budintis veterinaras.

Jei turite klausimų, kas atsakingas ir kur skambinti jūsų mieste ar gyvenvietėje, kreipkitės į savo savivaldybę.

Daugiau informacijos, kaip elgtis konkrečiose situacijose, rasite www.ggi.lt.

Informacija paruošta Evelinos Žičkutės iš VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“, siekiant skatinti žmones saugoti savo augintinius bei rūpintis gyvūnų gerove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.