Apleistas šuo slėpė didžiulę paslaptį: keturkojis pasirodė esąs retas gyvūnas

Dar prieš kelias savaites šis šuo, vardu Wandi, buvo tiesiog visų užmirštas augintinis, neturintis namų. 

Pasak mokslinių šaltinių, tai pačios gryniausios veislės šuo, nes nėra kitų laukinių šunų, su kuriais galėtų kryžmintis.<br> 123rf nuotr.
Pasak mokslinių šaltinių, tai pačios gryniausios veislės šuo, nes nėra kitų laukinių šunų, su kuriais galėtų kryžmintis.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 13, 2019, 11:34 AM, atnaujinta Nov 14, 2019, 10:45 AM

Vieno Australijoje esančio namo galiniame kieme rastas keturkojis galiausiai atsidūrė gyvūnų prieglaudoje, tačiau niekas net neįtarė, koks tai šuo.

Atlikti DNR testai parodė, kad Wandi yra labai retos Australų Alpių dingo veislės šuo.

Alpių dingai yra vos viena iš trijų rūšių, kurias galima aptikti Australijoje, ir šioje šalyje tai yra laikoma nykstančia šunų veisle.

Australijos ir Ramiojo vandenyno mokslo fondo duomenimis, Australijos Alpių dingai yra nykstanti rūšis, kuri gali būti kone išnykusi dėl vyriausybinių veisimosi, medžioklės ir likvidavimo programų.

Pasak mokslinių šaltinių, tai pačios gryniausios veislės šuo, nes nėra kitų laukinių šunų, su kuriais galėtų kryžmintis. Australijos dingai lengvai išliko gamtoje, nors maždaug prieš 4000 metų jie čia buvo atvežti aborigenų kaip naminiai šunys. Turbūt tai vieninteliai likę grynakraujai priešistorinių naminių šunų palikuonys.

Poruojasi vieną kartą per metus, jauniklius užaugina bendruomeniniais medžiotojais. Maitinasi driežais, triušiais, graužikais, o kartais ir vaisiais ar augalais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.