Piktas kaimynas ginklu visam gyvenimui sužalojo šunį: atomazga paliko be žado

Susipažinkite – drąsi ir už teisybę iki galo pasiruošusi kovoti Daiva bei jos šunelis Amigo. Nors nuotraukoje atrodo laimingas ir nerūpestingas, Amigo yra sužalotas. Jo kojoje – iki gyvenimo galo įstrigusi kulka, kuri liko nuo to laiko, kai į jį šovė Daivos mamos kaimynas. Jam nepatiko, jog šuo užsuko pauostyti krūmų į jo kiemą, todėl ėmėsi, jo nuomone, adekvačių veiksmų – šovė į gyvūną, kuris vos per plauką liko gyvas.

 ggg.lt nuotr.
 ggg.lt nuotr.
 ggg.lt nuotr.
 ggg.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

ggi.lt

Nov 14, 2019, 9:36 PM

Dar didesnis šokas Daivai buvo tuomet, kai ikiteisminis tyrimas dėl gyvūno suluošinimo buvo nutrauktas. Motyvai – šuo didelis, agresyvus ir išvis – nėra ko šuniui lakstyti po svetimus kiemus.

Amigo šeimininkė Daiva nenuleido rankų – ieškojo pagalbos ir kreipėsi į GGI. Mes pasiūlėme kvalifikuotus teisininkus, kurie apskundė prokurorės nutarimą.

Šiai dienai nutarimas yra panaikintas, ikiteisminis tyrimas buvo atliktas iš naujo, asmeniui, suluošinusiam gyvūną, pareikšti įtarimai, surašytas kaltinamasis aktas dėl LR BK 310 str. 1 d. Kadangi asmuo, peršovęs gyvūną, kaltės nepripažįsta, baudžiamoji byla nagrinėjama Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmuose. Laukia ilga kova, apie kurios eigą informuosime.

Amigo pasisekė – jis kartu su Daiva drąsiai kovoja už teisybę ir siekia, jog jį sužalojęs asmuo būtų nubaustas. Tačiau daugybė gyvūnų neturi tokio artimo žmogaus, galinčio skirti tiek laiko ir kitų sąnaudų. Todėl tai darome mes, o jūs galite padėti mums spręsti žiauraus elgesio su gyvūnais atvejus aukodami čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.