Atskleidė, kas vyksta Kinijos turguose po kovos su koronavirusu: nebeleidžia fotografuoti ir filmuoti

Gyvi laukiniai gyvūnai vis dar yra parduodami Kinijos turguose, kurie atsidarė netrukus po to, kai šalis paskelbė pergalę prieš koronavirusą. Kinijoje dirbančių „Daily Mail“ korespondentų duomenimis, turguose, kurie dar yra vadinami „wet markets“ (šlapieji turgūs, dėl juose parduodamos šviežios mėsos ir telkšančių kraujo balų), vėl pilna narvų su įvairiais laukiniais gyvūnais, taip pat šunimis, katėmis, kurie ten laukia savo eilės būti paskerstiems.

Skirtumas tik tas, kad dabar apsaugos darbuotojai jau nebeleidžia fotografuoti ir filmuoti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Skirtumas tik tas, kad dabar apsaugos darbuotojai jau nebeleidžia fotografuoti ir filmuoti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Skirtumas tik tas, kad dabar apsaugos darbuotojai jau nebeleidžia fotografuoti ir filmuoti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Skirtumas tik tas, kad dabar apsaugos darbuotojai jau nebeleidžia fotografuoti ir filmuoti.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

ggi.lt

2020-05-03 09:33

Kinijos valdžia liepė uždaryti turgus dar sausio mėnesį, kai paaiškėjo faktai, įrodantys, jog koronavirusas žmonėms pirmiausia buvo perduotas ten. Tačiau dabar, kai sergančiųjų skaičius ženkliai sumažėjo, turgūs vėl veikia ir yra gausiai lankomi pirkėjų. „Turgūs vėl veikia lygiai taip pat, kaip ir prieš viruso išplitimą, – sakė „Daily Mail“ korespondentas, stebėjęs turgaus atidarymą Doguano mieste, – skirtumas tik tas, kad dabar apsaugos darbuotojai jau nebeleidžia fotografuoti ir filmuoti.“

Kitas korespondentas pietvakarių Kinijos mieste Guiline nufotografavo reklaminį plakatą, skelbiantį apie parduodamus šikšnosparnius, gyvates, vorus, driežus ir skorpionus kaip vaistus nuo įprastų ligų. Tradicinių patiekalų, kurie Vakarų valstybių gyventojams atrodo neįprasti, nuotraukos ir vaizdo įrašai jau plačiai pasklido socialiniuose tinkluose. CNBC savininkas Jimas Crameris paskelbė vaizdo įrašą, kuriame nufilmuoti ant iešmų sumauti dar gyvi skorpionai.

Nors Kinijos valdžia ir sakosi laimėjusi kovą prieš koronavirusą, daugelis abejoja ar yra sąžiningai pranešama informacija apie užregistruotus susirgimus. Internetinis naujienų žurnalas „National Review“ informuoja, kad jie turi daugybę pavyzdžių, kai Kinija melavo pasauliui apie sergančiųjų skaičių šalyje. Kito mokslinio internetinio leidinio „Our World In Data“ duomenimis, Kinijoje buvo užregistruoti 82342 koronaviruso atvejai. Pirmasis susirgimas buvo užfiksuotas Uhano mieste.

Turbūt sunku rasti tinkamą įvertinimą tam, kas vėl vyksta Kinijos turguose, kai tuo tarpu pasaulis vis dar vaduojasi nuo viruso gniaužtų ir yra gilios ekonominės krizės akivaizdoje. Panašu, kad žmonės nesimoko ir, turbūt, niekada nepasimokys iš savo nuolat daromų klaidų. Belieka tikėtis, kad kitos valstybės visgi sugebės pareikalauti iš Kinijos atitinkamų veiksmų sustabdyti užkrato šaltinį, nes visiems jau spėjęs prailgti karantinas gali tęsti ne tik kelis mėnesius, bet ir ištisus metus, o gyvūnų kančios tokiuose turguose ir toliau šiurpins pasaulį.

Informacija paruošta Erikos Gasiul iš VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“, siekiant skatinti žmones saugoti savo augintinius bei rūpintis gyvūnų gerove.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.