10 šunų veislių, kurie beveik neloja

Pripažinkime, dideli ir garsiai lojantys šunys turi savo privalumų, ypač kai reikia apsaugoti namus ar savo šeimininką. Grėsmingas šuns lojimas atgraso vagį ar užpuoliką, tačiau gyvenant bute, labai nervina kaimyną. Taigi, gyvenant bute ar vietoje, kur yra daug kaimynų, dievinančių tylą, rekomenduojame rinktis tylų šuniuką, kuriam lojimas nėra pagrindinis dienos užsiėmimas.

 Rusų kurtas<br> 123rf nuotr.
 Rusų kurtas<br> 123rf nuotr.
Šuns lojimas – tai keturkojo nuobodulio išraiška. Gerai išsilakstęs šuo, keliaus ėsti ir miegoti.<br> Lrytas.lt montažas
Šuns lojimas – tai keturkojo nuobodulio išraiška. Gerai išsilakstęs šuo, keliaus ėsti ir miegoti.<br> Lrytas.lt montažas
 Berno Zenenhundas<br> 123rf nuotr.
 Berno Zenenhundas<br> 123rf nuotr.
 Karaliaus Karolio spanielis<br> 123rf.com
 Karaliaus Karolio spanielis<br> 123rf.com
 Prancūzų buldogas<br> 123rf.com nuotr.
 Prancūzų buldogas<br> 123rf.com nuotr.
 Anglų buldogas<br> 123rf.com nuotr.
 Anglų buldogas<br> 123rf.com nuotr.
 Basendžis<br> 123rf.com nuotr.
 Basendžis<br> 123rf.com nuotr.
 Dirhaundas<br> 123rf.com nuotr.
 Dirhaundas<br> 123rf.com nuotr.
 Shiba Inu<br> 123rf.com nuotr.
 Shiba Inu<br> 123rf.com nuotr.
 Australų aviganis<br> 123rf.com nuotr.
 Australų aviganis<br> 123rf.com nuotr.
 Airių seteris<br> 123f.com nuotr.
 Airių seteris<br> 123f.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (11)

tavogyvunas.lt

2020-07-20 14:31, atnaujinta 2020-07-21 16:06

Jeigu jūsų šuo yra šiame sąraše, tačiau jis vis tiek įnirtingai kasdien loja, susimąstykite, gal tiesiog jam skiriate per mažai dėmesio, nepakankamai vedžiojate ar žaidžiate lauke. Šuns lojimas – tai keturkojo nuobodulio išraiška. Gerai išsilakstęs šuo, keliaus ėsti ir miegoti.

Gyvenantis daugiaaukščio namo bute ir norintys laikyti šuniuką, prieš įsigydami, pasidomėkite, kokią veislę rinktis. Pristatome 10 šunų veislių, kurie praktiškai niekada neloja.

Berno Zenenhundas

Berno zenenhundas, dar neretai vadinamas Kalnų šuo, yra darbinė veislė, aptinkama Šveicarijos ūkiuose. Šie švelnūs milžinai puikiai pritampa didelėse šeimose su vaikais, dievina -aidimus su visais šeimos nariais. Tačiau labiausiai myli ir yra atsidavę vienam savo šeimininkui, dievina jam patarnauti, klausyti jo komandų ir ištikimai tarnauti. Iš prigimties ramus ir savo emocijas valdantis šuo, nekelia per daug triukšmo, jei yra patenkintas ir smagiai išsilakstęs lauke.

Kavalieriaus karaliaus Karolio spanielis

Prancūzų buldogas

Dar vienas puikus pasirinkimas tyliam buto gyventojui. Mažieji „prancūzai“ yra pakankamai tingūs, nemėgsta per daug aktyviai lakstyti kieme, jiems užtenka ramaus kasdienio pasivaikščiojimo gryname ore. Be galo ištikimi ir nuolankiai tarnaujantys savo šeimininkui. Prancūzų buldogas buvo išvestas kaip žmogaus kompanionas. Šios veislės keturkojis nėra nei triukšmingas, nei ypatingai judrus, priešingai, nei daugelis mažesnių šunų, gali būti geras sargas, įspėjantis apie besiartinančius nepažįstamus žmones. Lengvai dresuojamas, nemėgstantis loti, viena geriausių veislių Jūsų namams.

Anglų buldogas

Panašaus charakterio ir Anglų buldogai. Jie raukšlėti ir nuostabios išvaizdos tinginiukai pilnai patenkinti savo ramia veikla bute, nekels didelių rūpesčių ir ieškos vietos, kur jaukiai įsitaisyti ir smagiai nusnausti.

Basendžis

Galima drąsiai skelbti – tai šunys, kurie neloja. Tačiau tai nėra visiškai tylus šuo, kartais savo emocijas jis mėgsta išreikšti įvairiais garsais, kurie yra panašūs į inkštimą ar netgi rėkimą. Viskas priklauso nuo šuns nuotaikos. Kai šis keturkojis nusiminęs, jo skleidžiamas garsas gali būti panašus į moters ar vaiko klyksmą, gaidžio giedojimą. Tai dėmesį mėgstantys šunys, jei jie nori būti išgirsti, puikiai žino, kaip tai padaryti. Tačiau tokia bendravimo išraiška tikrai nesupykdys kaimyno ir nesutrikdys jūsų ramybės.

Rusų kurtas

Dirhaundas

Šis aukštas ir grakštus skalikas turi orią, ramią ir tylią asmenybę. Tai ypatingai draugiškas šuo, tiek savo šeimos nariams, tiek svečiams. Puikiai teinka šeimoms su vaikais. Nors iš pažiūros ramus ir švelnus keturkojis, jam reikalingi aktyvūs užsiėmimai lauke, tik gerai išsilakstęs, namuose jis keliaus ilgam poguliui. Dirhaundai turi labai stiprų medžioklės instinktą, anksčiau jie padėdavo medžiojant elnius. Taigi, netingėkite, pažaiskite su juo, ir namuose turėsite tylų ir mielą miegalių.

Šiba inu

Šios veislės šuo pagarsėjęs savo meiliomis mimikomis, jo snukelis atvaizduoja mieliausią šuniuką pasaulyje. Tai atsispindi ir jo charakteryje. Šiba Inu ramus, tylus ir puikiai tinkantis šuo gyvenantiems mieste. Žinoma, šuo nebūtų šuo, jeigu visai nelotų. Tačiau šis reiškinys pakankamai retas. Ypatingai prisirišęs prie žmonių keturkojis, norintis būti šalia visur ir visada. Mylintis vaikus ir visus, aplink jį. Kai pasijunta vienišas, gailiu balseliu gali pakviesti jį pasiimti, apkabinti ar paglostyti, bet šiukštu, niekada piktai nelos.

Australų aviganis

Australų aviganis pakankamai aktyvus šuo, reikalaujantis ne tik fizinio, bet ir protinio darbo. Tačiau pakankamai tylus ir ramus, veikiausiai sulos tik norėdamas kažką pasakyti ar jus įspėti. Šios veislės šunys jaučia stiprų ryšį su šeimininku. Jam bendravimas su žmogumi yra ypatingai svarbus. Australų aviganis tiks tik labai aktyviems žmonėms, šio šuns be galo didelė ištvermė, taigi, jam būtina prigalvoti ne tik protą lavinančių, bet ir fiziškai aktyvių žaidimų lauke. Jis kiekvieną sekundę tik ir laukia šeimininko pakvietimo ir komandos ir šią savo veiklą tiesiog dievina.

Airių seteris

Seteriai yra medžiokliniai šunys, o ne sarginiai, todėl jų balsą namuose retai išgirsite. Tai taip pat labai energingi veislės atstovai, tačiau yra ramios ir draugiškos prigimties. Ugningų rudų akių ir raudonmedžio spalvos kailio savininkas papirks ne tik įspūdinga išvaizda, bet ir savo gerumu bei mielumu. Tačiau verta žinoti – šis gražuolis ne kiekvienam. Tai tai šuo asmenybė, turinti didelių poreikių. Airių seteris yra pilnai atsidavęs savo šeimai ir jos nariams. Dievina nenuilstamus žaidimus kieme su vaikais, nepraleidžia progos jaukiai įsitaisyti šalia šeimininko ir žiūrėti televizorių. Šis šeimos narys jaučiasi pilnaverčiu ir poguliui ieško patogiausios vietos. Teks priimti ne tik ant fotelio, tačiau ir į miegamojo lovą.

Turinys pirmą kartą publikuotas 2019 spalio 15, tačiau aktualus ir dabar.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.