Turtuolių keturkojams – nežemiška prabanga: pamatykite, kur ir kaip jie gyvena

Kai kurie garsūs pasaulio viešbučiai plačiai atveria savo duris šunų savininkams, galintiems už tai dosniai susimokėti. Kruopščiai parengtos programos, išskirtinės detalės, specialus valgiaraštis. Šių viešbučių svečiai gali mėgautis jiems įprasta prabanga žinodami, kad jų keturkojui palydovui skiriama ne mažiau dėmesio.

 Turtuolių keturkojams – nežemiška prabanga: pamatykite, kur ir kaip jie gyvena.
 Turtuolių keturkojams – nežemiška prabanga: pamatykite, kur ir kaip jie gyvena.
Šio viešbučio dekorą sukūrė žinomas prancūzų dizaineris Jacques’as Grange.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šio viešbučio dekorą sukūrė žinomas prancūzų dizaineris Jacques’as Grange.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šio viešbučio dekorą sukūrė žinomas prancūzų dizaineris Jacques’as Grange.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šio viešbučio dekorą sukūrė žinomas prancūzų dizaineris Jacques’as Grange.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Netoli Vienos operos – didžiausio austrų operos teatro įsikūręs viešbutis visada džiugiai sutikdavo ne tik svečius, bet ir jų keturkojus.
Netoli Vienos operos – didžiausio austrų operos teatro įsikūręs viešbutis visada džiugiai sutikdavo ne tik svečius, bet ir jų keturkojus.
Viešbutis apsuptas vešlios žalumos, kuri priverčia pajusti tikrą harmoniją su vaizdinga vieno populiariausių Europos kurortų gamta.
Viešbutis apsuptas vešlios žalumos, kuri priverčia pajusti tikrą harmoniją su vaizdinga vieno populiariausių Europos kurortų gamta.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 22, 2020, 5:08 PM

Nuo seniausių laikų šuo – ištikimas žmogaus palydovas ir nepakeičiamas pagalbininkas, saugantis jo būstą, lydintis į medžioklę ar net karą.

Šunis kautynėms prieš romėnus pasitelkdavo Egipto faraonai, asirai, persai, graikai, germanai. Koviniai keturkojai buvo apsaugoti specialiu drabužiu, panašiu į riterių šarvus.

Medžiokliniai šunys būdavo aprengiami ryškiais, paprastai raudonos spalvos apdarais su jų kilmingo šeimininko herbu.

Dekoratyviniai keturkojų drabužiai atsirado per Atgimimo epochą ir baroko laikotarpiu. Aukštuomenės ponios savo augintinius puošė brangakmeniais inkrustuotais prabangiais drabužėliais, išsiuvinėtomis suknelėmis ir šilkinėmis skarelėmis.

Paklausa buvo tokia didelė, kad atsirado meistrų, gaminančių šunims drabužius ir stiliaus detales. Šis verslas XIX a. jau tapo sėkminga pramonės šaka.

Pirmieji šunų mados namai, žinoma, įsikūrė Paryžiuje. Čia daugiau nei dešimtys parduotuvių siūlė drabužius keturkojams draugams. Manoma, kad kiekvienas madingas šuo privalėjo turėti savo garderobą, kur būtų drabužių ir apavo kiekvienam sezonui, kasdienis, vakarinis ir net paplūdimio kostiumai. Be to, marškiniai, suknelės ir nosinaitės.

Pastaraisiais metais keturkojų drabužių mada tapo dar svarbesnė. Visame pasaulyje pradėjo rastis naujų prekės ženklų, kurių specializacija – „pet-fashion“.

Pavyzdžiui, Miunchene (Vokietija) įsikūręs vienas prabangių keturkojų drabužių salonų, kurio savininkė savo veiklą pradėjo kaip tarnybinių šunų uniformų siuvėja.

Čia siuvama viskas: paltai, suknelės, marškiniai, net pižamos bei kojinaitės. Gaminami ir egzotiški stiliaus priedai: keturkojui pritaikyti skėčiai, saulės akiniai, gelbėjimosi ratai maudynėms jūroje ir originalios slidės.

Sezono naujovė – pelerinos oficialiems priėmimams ir antkakliai, puošti dirbtiniais briliantais. Šis salonas skirtas turtingiems šunų savininkams, kurie gali tenkinti bet kokias savo užgaidas.

Bet savo augintinius galima palepinti ne tik drabužiais. Pavyzdžiui, didžiausia Londono universalinė parduotuvė „Harrods“ siūlo prabangias lovas šunims su rankų darbo baldakimu.

Idėja jas gaminti šovė į galvą sumaniam anglui Billui Nicolui. Jis po pirmosios liukso klasės šunų lovų partijos iškart gavo užsakymą kitai!

Keturkojų bičiulių gyvenimą Japonijoje sunku pavadinti šunišku. Be gausybės šunų ateljė, Tekančios Saulės šalyje daugybė grožio salonų, kuriuose galima patobulinti savo numylėtinio išvaizdą – padaryti šukuoseną, manikiūrą ir net pradurti ausis. Atrodo, kad posakis „šuniškas gyvenimas“ galutinai prarado pirminę reikšmę.

Na, ką gi, turtuoliai turi savo įgeidžių! Mados tendencijoms neliko abejingi ir viešbučiai.

„The Mark Hotel“ (Niujorkas, JAV)

Prabangus viešbutis, įsikūręs brangiausioje pasaulio gatvėje – Medisono aveniu. Ne veltui „The Mark Hotel“ vadinamas svetingiausia šunims Niujorko vieta.

Būtent šis viešbutis per Niujorko mados savaitę surengė Centriniame parke gastronominę iškylą šunims ir jų savininkams. Čia buvo demonstruojama „Paldo Dog Couture“ drabužių kolekcija keturkojams.

Šio prekės ženklo įkūrėjas Riccardo Gardoni buvo laimingas galėdamas bendradarbiauti su „The Mark Hotel“, kuris, jo nuomone, vienas elegantiškiausių pasaulio viešbučių. Ir dar skiriasi tuo, kad siūlo prabangias sąlygas visiems savo svečiams – žmonėms ir jų keturkojams bičiuliams.

Ir tikrai augintinių patogumui apgalvota kiekviena detalė. Iš čia ranka pasiekiamas Centrinis parkas – žalioji oazė didmiesčio širdyje, kur numylėtinis gali į valias išsišėlti.

Specialiai pasivaikščiojimui su augintiniu parengtas prabangių aksesuarų „Woof Woof“ rinkinys. Antkaklis, pavadėlis ir patogus nešiojamasis gėrimo dubuo.

Specialiai šunims ir jų savininkams sukurta išskirtinė indų linija, atkartojanti viešbučio stilių, kurio dekorą sukūrė žinomas prancūzų dizaineris Jacques’as Grange.

„The Mark Hotel“ keturkojams bičiuliams turi ir kitų elegantiškų, įdomių aksesuarų kolekciją.

Augintinis miegos ant prabangios „Molly Mutt“ lovos, ės iš nuosavo dubenėlio su „The Mark Hotel“ emblema ir naudosis kitais šuniško gyvenimo privalumais.

Dar reikia pridurti nepriekaištingą aptarnavimą, prancūzų ir amerikiečių virtuvės šefo Jeano George’o Vongerichteno delikatesus, kuriais jis lepina viešbučio svečius ir jų keturkojus.

„Hotel Bristol“ (Viena, Austrija)

Viešbutis buvo pastatytas 1892-aisiais laikantis tradicinio Vienos architektūros stiliaus. Dėl daugelio rekonstrukcijų „Hotel Bristol“ įgijo itin šiuolaikinio viešbučio bruožų, bet išsaugojo istorinį koloritą.

Elegantiška viešbučio prabanga puikiai dera su nuostabiais vaizdais. Puikūs virtuvės meistrų patiekalai patiks net išrankiausiam gurmanui.

Netoli Vienos operos – didžiausio austrų operos teatro įsikūręs viešbutis visada džiugiai sutikdavo ne tik svečius, bet buvo svetingas ir jų keturkojams draugams.

Atvykstantiems patariama iš anksto užsisakyti specialią programą – savotišką raudonąjį kilimą, kuriuo augintinis pateks į prabangos pasaulį!

„Hotel Bristol“ koncepcija paremta suvokimu, jog daugelis viešbučio svečių neįsivaizduoja savo poilsio be augintinio.

„Mes norime, kad žmonės ir jų keturkojai draugai čia jaustųsi kaip namie ir vis grįžtų“, – sako viešbučio direktorė Simone Dulies.

Ji ir jos keturkojis draugas Brixas akylai stebi, kad viskas būtų aukščiausio lygio!

Išskirtinis dėmesys augintiniams pasireiškia visomis „Hotel Bristol“ paslaugomis. Jau sutinkant viešbučio svečius keturkojai gauna kramtomąsias lazdeles ir išskirtinių gardumynų.

Keturkojams paruoštas ypatingas valgiaraštis, kad numylėtinis galėtų mėgautis skaniausiais valgiais. Jie patiekiami porceliano dubenėliuose restorane ar viešbučio kambaryje.

Virtuvės šefas Rene Molnaras pagamina, pavyzdžiui, jautienos tartarą, sezono žuvį ir virtą vištos krūtinėlę.

Patogios lovos, apklotai, įdomūs žaislai ir natūralios priežiūros priemonės iš ekologiškų komponentų keturkojo bičiulio poilsį daro dar patogesnį.

Viešbutis turi ir gidą, kuris parengia planą, kokias miesto įžymybes aplankyti, atsižvelgiant į keturkojų bičiulių poreikius bei pageidavimus.

„Hotel Bristol“ dalį lėšų, gautų iš augintinių programos, skiria „TierQuarTier Wien“ palaikyti. Tai vienas šiuolaikiškiausių gyvūnų apsaugos centrų Europoje.

„Brenners Park- Hotel and SPA“ (Baden Badenas, Vokietija)

Viešbutis didžiuojasi tuo, kad turi nuolatinių klientų, kurie visada keliauja su savo keturkojais palydovais.

„Brenners Park-Hotel and SPA“ apsuptas vešlios žalumos, kuri priverčia ne tik užmiršti didmiesčio šurmulį, bet ir pajusti tikrą harmoniją su vaizdinga vieno populiariausių Europos kurortų gamta.

Tikriausiai labiau nei svečiai pasikeitusia aplinka džiaugiasi keturkojai, kuriems atsiveria naujų kvapų ir įspūdžių pasaulis.

Augintiniams – simpatiškos pagalvės, kurios tinkamos tiek namuose, tiek ir kelionėje, individualūs skanumynai, išskirtinis valgiaraštis.

Priežiūra ir pasivaikščiojimas su šunimis patikėtas tik specialiai apmokytiems darbuotojams, todėl svečiai gali ramiai mėgautis SPA centro malonumais, patikėję savo numylėtinį profesionalams.

Išskirtinis dėmesys tenka keturkojų maistui – be druskos, konservantų. Valgiaraštis gali sugundyti net įnoringiausius svečius: vištiena su kukurūzais ir linų sėmenimis, pagardinta augaliniu aliejumi, švelni aviena su ilgagrūdžiais ryžiais ir kiaušinio tryniu, vitaminų užtaisas – tarkuotų morkų salotos...

Keturkojams, kurie apgaubti tokiu dėmesiu, lieka tik pavydėti!

Parengė: Ona Kacėnaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.