Atskleidė, ką Baltuosiuose rūmuose mėgsta veikti prezidento šunys: netrukus čia atsiras ir trečiasis

Po ketverių metų pertraukos Baltuosiuose rūmuose vėl tipena keturkojai. Naujasis JAV prezidentas Joe Bidenas (78 m.) su žmona Jill Biden (69 m.) atsivežė vokiečių aviganius Majorą ir Champą. Tiesa, pastarajam ši prabangi teritorija jau pažįstama.

 Į Baltuosius rūmus sugrįžo keturkojai.<br> Lrytas.lt koliažas
 Į Baltuosius rūmus sugrįžo keturkojai.<br> Lrytas.lt koliažas
J.Bideno augintinis Majoras yra pirmasis istorijoje JAV prezidento šuo iš prieglaudos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
J.Bideno augintinis Majoras yra pirmasis istorijoje JAV prezidento šuo iš prieglaudos.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Dvylikametis Champas Baltuosiuose rūmuose apsigyveno jau antrą kartą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Dvylikametis Champas Baltuosiuose rūmuose apsigyveno jau antrą kartą.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 10, 2021, 7:29 AM

Dvylikos metų Champas kartu su Bidenais gyvena nuo 2008 metų gruodžio, o dvimetis Majoras – nuo 2018 metų.

„Pirmoji šeima iš pradžių norėjo įsikurti pati, o tik vėliau į Vašingtoną iš Delavero atsivežti šunis. Champas negali atsidžiaugti savo nauja lova šalia židinio, o Majoras su malonumu laksto ant pietinės pievelės“, – apie šunų gyvenimą pasakojo pirmosios ponios spaudos sekretorius Michaelas LaRosa.

46-asis JAV prezidentas J.Bidenas grąžino daugiau nei šimtmetį gyvavusią tradiciją, kurią prieš ketverius metus sugriovė buvęs Baltųjų rūmų šeimininkas Donaldas Trumpas (74 m.).

Tapęs JAV prezidentu D.Trumpas nusprendė nesirūpinti jokiu augintiniu: „Neprieštaraučiau, bet sakau nuoširdžiai: neturiu tam laiko. Kaip aš atrodyčiau Baltųjų rūmų veja vedžiodamas šunį?“

Tad po Baltuosius rūmus nelakstė jokie keturkojai nuo tada, kai 2017-aisiais juos paliko Baracko (59 m.) ir Michelle (57 m.) Obamų Portugalijos vandens šunys Bo ir Sunny.

O jiems draugiją tuo metu palaikė ir J.Bideno, kuris B.Obamos vadovavimo laikais buvo viceprezidentas ir su žmona gyveno Baltuosiuose rūmuose, šuo Champas.

„Iš mūsų visų Champui bus sunkiausia palikti šią vietą. Champas čia turi savo šeimą: jis praleisdavo 24 valandas su personalu, jie šerdavo jį mažais šunų sausainiukais tiesiai iš rankų“, – išvykdama iš Baltųjų rūmų tuomet sakė J.Biden.

Trijų mėnesių šunelį Champą Bidenai įsigijo iš veisėjų. Vardą augintiniui išrinko J.Bideno anūkės Maisie, Naomi ir Natalie. O Majorą prieš trejus metus šeima priėmė iš prieglaudos, į kurią tada pateko šeši vokiečių aviganių šunyčiai. Tarp jų buvo ir būsimas dar būsimo prezidento šuo.

Visų šunelių būklė buvo kritinė – jie buvo apsinuodiję, o prieglaudos darbuotojai negalėjo nustatyti, nuo ko. Jie buvo apatiški, vėmė ir keletą dienų juos reikėjo intensyviai gydyti.

Laimė, viskas baigėsi gerai – keturkojai pasveiko, ir 2018 metų kovą prieglauda savo feisbuko paskyroje pasidalijo šuniukų nuotraukomis su prierašu, kad jie ieško šeimininkų.

Tai pastebėjusi J.Bideno dukra, iš profesijos socialinė darbuotoja Ashley (39 m.), įrašo nuorodą nusiuntė savo tėvui, žinodama, kad jis ieško draugo jau senstančiam Champui.

Velykų sekmadienį J.Bidenas atvyko į prieglaudą apžiūrėti tų keturkojų. Panašu, kad vienas jų pavergė vyro širdį ir jis pasiėmė šunytį globoti. Vėliau, lapkričio mėnesį, grįžo su kiek paaugusiu Majoru į prieglaudą, užpildė reikiamus dokumentus ir oficialiai tapo jo šeimininku.

Šis Bidenų šeimos poelgis neliko neįvertintas socialinėje erdvėje – visi juos liaupsino už tai, kad, užuot pirkę šunį iš prabangaus veislyno, šeimos draugą parsivežė iš prieglaudos.

Majoras yra pirmasis istorijoje JAV prezidento šuo iš prieglaudos. Tačiau ne pirmas, kuris buvo išgelbėtas ir pateko į Baltuosius rūmus. 36-ojo JAV prezidento Lyndono B.Johnsono (1908–1973) dukra Luci, kuriai dabar 73-eji, rado degalinėje mišrūną Yuki, kurio buvo atsikratę ankstesni šeimininkai.

42-ojo JAV prezidento Billo Clintono (74 m.) šeimoje apsigyveno katinas Socks, kuris prieš tai taip pat buvo beglobis.

Pirmoji ponia J.Biden pranešė, kad netrukus Baltųjų rūmų gyventojų gretas irgi papildys katinas.

Parengė Vykintė Budrytė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.