Miestas užsimojo suregistruoti visas kates ir katinus: kartu rengia konkursą

Antrojo pagal dydį Rusijos miesto Sankt Peterburgo valdžia nusprendė suregistruoti kates ir katinus. Bet ne visus, o tik tuos, kurie gauna maitinimą iš valstybės biudžeto muziejų administracijose, bibliotekose ir teatruose.

 Katės Rusijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Katės Rusijoje.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

specialiai lrytas.lt, Rusija

Mar 30, 2021, 10:13 AM

Pasak valdininkų, ūsuoti ir uodeguoti darbuotojai, be savo pagrindinės funkcijos – pelių gaudymo, personalui ir lankytojams suteikia teigiamų emocijų.

O Vyborgo piliai didina lankomumą: dar prieš užlipant į garsiojo Šv.Olafo bokšto apžvalgos aikštelę ar nusileidžiant į citadelės rūsius beveik kiekvienas turistas domisi: „Kur seras Rudasis Filimonas?“ Tai – katinas, kuriam dar prieš aštuonerius metus buvo išduota darbo knygelė – kaip visiems kitiems darbuotojams.

Kartu su katinų surašymu Sankt Peterburge rengiamas konkursas dėl „Geriausio“ (arba „Geriausios“) titulo. Tarp pretendentų yra 13-metė katė Musia iš Majakovskio bibliotekos, katinas Vasilijus, saugantis laivus Šiaurės laivų statykloje, katė Andželina iš Sankt Peterburgo valstybinio orkestro ir Jaša iš Estrados teatro.

Ir, žinoma, Ermitažo katinai, kurių kilmės istorija seniausia: pirmąją katę iš Olandijos čia atvežė Petras Pirmasis, o valdant Jekaterinai Didžiajai aukščiausiu įsakymu katėms buvo suteikti paveikslų galerijos sargų postai.

Tačiau abu renginiai – surašymas ir varžybos – vyksta ne šiaip sau, o siekiant atkreipti dėmesį į benamius katinus. Mieste tokių yra apie 100 tūkst. ir be jų Sankt Peterburgo gyventojams bei svečiams neduotų praeiti galybė prisiveisusių žiurkių ir pelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.