Svajojantiems apie „katašunį“ namuose – veterinarės patarimai: 3 veislės, skirtos jums

Nedaug šeimos ūkių apsieina be namuose lepinamo šuns. Deja, ne visus šiuos augintinius paprasta prižiūrėti, tad vis dažniau norime kates paversti į trokštamus lojalius šunis.

 Svajojantiems apie „katašunį“ namuose – veterinarės patarimai: 3 veislės, skirtos jums.<br> 123f.com nuotr.
 Svajojantiems apie „katašunį“ namuose – veterinarės patarimai: 3 veislės, skirtos jums.<br> 123f.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-05-08 20:47

„Žinių radijo“ laidoje „Augintinių studija“ veterinarijos gydytoja Samira Stanionienė įvardijo kačių veisles, labiausiai tinkančias tokioms šeimoms.

„Išskirčiau Meino meškėnus, kurie dėl savo prieraišumo prie šeimininkų, įprastai labiau būdingo šunims, vadinami „katašuniais“.Šios veislės atstovai nori nuolat būti šalia, žmogui prie kojų, sekioja jį po namus.

Labai panašiai elgiasi abisinai – tai kita veislė, kuri siekia žmonių draugijos, dėmesio ir bendravimo. Blogiausiu atveju šie katinai tikisi bent jau paglostymų, kurie taip pat juos labai džiugina.

Privalu paminėti Kornvalio reksus. Šios katės netgi imlios dresūrai ir gali paliepus šeimininkui atnešti žaislą ar išmokti kitą pageidaujamą „šunišką“ triuką. Kornvalio reksai dažniausiai nebando išsilaisvinti iš vedžiojimui skirtų petnešų ir lengvai pasiduoda vedžiojimo lauke veiksmui, visai kaip bet kuris aktyvus šuo“, – sakė S.Stanionienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.