Su apverstomis letenėlėmis gimęs šuniukas po sėkmingos operacijos iš naujo mokosi vaikščioti

Daugeliu atžvilgių Siggi gimė vidutinis šuniukas: mielas, linksmas ir nepaprastai žaismingas, tačiau dėmėtas žiurkinis terjeras taip pat buvo gana neįprastas. Dėl apsigimimų kalytės priekinės letenos buvo apverstos, praneša CNN.

 Oklahomos valstijos universiteto ketvirtakursė veterinarijos studentė Gabriela Iribar prieš korekcinę operaciją klauso Siggi širdies kartu su daktaru Eriku Clary.<br> Oklahomos valstijos universiteto nuotr.
 Oklahomos valstijos universiteto ketvirtakursė veterinarijos studentė Gabriela Iribar prieš korekcinę operaciją klauso Siggi širdies kartu su daktaru Eriku Clary.<br> Oklahomos valstijos universiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2021, 8:47 AM

Oklahomos valstijos universiteto Veterinarijos koledžo komanda sugebėjo suteikti Siggi galimybę normaliai gyventi, atlikus korekcinę operaciją, kad letenos atsidurtų tinkamoje padėtyje.

Universiteto Veterinarijos mokymo ligoninėje (VTH) operaciją iki tol buvo atlikusi tik vieną kartą, rašoma universitete rugpjūčio 31 d. pranešime spaudai. Pirmasis šuo, kuriam 2019 m. sėkmingai atlikta korekcinė operacija, buvo kunhoundas, vardu Milo.

Dalaso gyvūnų gelbėjimo grupė atnešė Siggi į VTH, kai kalytė sulaukė vos 13 savaičių, tikėdamasi, kad Siggi sulauks tokios pat galimybės kaip ir Milo.

„Kaip ir Milo, Siggi problema atrodė lyg būtų letenose, bet iš tikrųjų buvo alkūnėse. Dėl priežasčių, kurios nėra visiškai suprantamos, šių pacientų alkūnės ankstyvame amžiuje išlindo iš sąnario, o to pasekmė – stiprus apatinių priekinių galūnių sukimasis ir negalėjimas vaikščioti. Daugiausia, ką jie būtų galėję, tai šliaužioti“, – pranešime sakė VTH gyvūnų chirurgas daktaras Erikas Clary.

Pasak E.Clary, Siggi buvo atlikta sudėtingesnė operacija nei Milo, nes KT tyrimas parodė „didesnę“ apatinės alkūnės kaulų deformaciją.

„Kompiuterinė tomografija padėjo mums suplanuoti sudėtingesnę procedūrą, kuriai būtų reikalingas tyčinis lūžis aukščiau jos alkūnės kaulų, kad galūnė būtų pasukta“, – sakė E.Clary.

2021 m. gegužės 12 d., Siggi gavo gydymą, kuris pakeitė jos gyvenimą. Po operacijos jos alkūnės buvo dedamos į įtvarus ir ortopedinį fiksatorių, kol kaulai sugijo. Po kelių savaičių Siggi kaulai buvo pakankamai stiprūs reabilitacijai ir šunytė galėjo vėl pradėti mokytis vaikščioti.

E.Clary sakė, kad Siggi „pasirodė gana greitai besimokanti ir daro daug dalykų, kuriuos mėgsta šuniukai, įskaitant ir kamuolio persekiojimą kieme“.

Nors E.Clary komanda atliko operaciją, laimingą Siggi istoriją jis priskiria Oklahomos valstijos universiteto rinkodaros komandai, kuri padėjo skleisti Milo istoriją ir pranešti žmonėms, kad operacija įmanoma.

„Siggi rado globą ir atvyko čia, nes Milo istorija buvo pasidalinta už mūsų sienų. Milo atnešė daug džiaugsmo daugeliui žmonių ir tikiuosi, kad tas pats bus ir su Siggi“, – sakė E.Clary.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.