Lengviausias būdas išmokyti katę naudotis tualetu

Mokyti katę gamtinius reikalus atlikti ant unitazo gali būti kiek neįprasta. Tačiau įdėjus visai nedaug pastangų, galima pasiekti stulbinančių rezultatų, kurie leis jums nebesirūpinti katės higienos reikalais. Beje, visame pasaulyje yra nemažai keturkojų, kurie įvaldė meistriškai gamtinius reikalus atlikti pritūpus ant klozeto krašto, taip palengvindami savo šeimininkams palaikyti švarą namuose.

Katę galima išmokyti naudotis unitazu.<br>123rf
Katę galima išmokyti naudotis unitazu.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 12, 2013, 3:14 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:42 AM

Išmokyti katę tuštintis į unitazą verta dėl daugelio priežasčių. Palengvins katės kasdienę priežiūrą, namai bus švaresni ir net sutaupysite pinigų. Ką jau bekalbėti apie patį faktą, kad katė naudojasi unitazu.

Išmokius savo katę gamtinius reikalus atlikti į klozetą, nebereikės nei kraiko, nei kraiko dėžutės.

O tai, žinoma, padės taupyti pinigus. Na, pavyzdžiui, katei reikia 2-3 kg kraiko per savaitę. Kraiko kainos svyruoja nuo 2 iki 10 litų už kilogramą. Taigi, jei per mėnesį sunaudojate iki 10 kg, ir naudojate ne patį pigiausią kraiką, sutaupysite nemažą sumą pinigų. Per mėnesį išlaidos kačių kraikui gali siekti nuo 20 iki 100 litų, priklausomai nuo kraiko rūšies, kokybės ir kainos.

Kai kam ši suma gali pasirodyti nedidelė, tačiau už per metus sutaupytus pinigus galima leisti sau nuvykti į Italiją ar Ispaniją ir visą savaitgalį praleisti saulėtame paplūdimyje. Na, o jei laikote dvi kates, tai vietoje sunaudoto kraiko į kelionę leistis galite dviese.

Tad nieko nelaukę imkitės mokyti savo katę tuštintis į unitazą. Tiesa, tokiai dresūrai imliausios katės, kurioms daugiau nei 6 mėnesiai.

Mokymosi procesui jums reikės:

katės tualeto dėžutės;

kačių kraiko;

dubens, kurį galima įleisti į unitazą;

lipnios juostos;

popierinių dėžių, žurnalų.

Katės kraiko dėžutę pastatykite prie pat klozeto ir palikite kelioms dienoms. Tai reikalinga tam, kad katė priprastų tuštintis į kraiko dėžutę toje patalpoje. Praėjus penkioms dienoms, pastatykite kraiko dėžutę šiek tiek aukščiau grindų. Tam tiks neaukšta dėžė, ant kurios kraiko dėžė laikysis stabiliai ir nenukris katei ant jos užlipus. Beje, jei katė nemoka pati atsidaryti durų, palikite duris pravertas.

Tuomet kiekvieną dieną kelkite kraiko dėžutę vis aukščiau, kol kraiko dėžė pasieks klozeto krašto aukštį. Tam tiks seni nenaudojami žurnalai ar knygos. Kitas žingsnis – pastatykite kraiko dėžę ant unitazo dangčio ir pritvirtinkite ją lipnia juosta. Palikite kraiko dėžę ant unitazo ne trumpiau negu savaitei. Kraiko dėžę nuimkite tik tuomet, kai patys naudositės unitazu. Pasinaudoję unitazu, dėžę vėl pritvirtinkite lipnia juosta kaip buvo anksčiau.

Kai pastebėsite, kad jūsų katė be jokio vargo naudojasi kraiko dėžute ant unitazo, imkitės kito mokymo etapo.

Paslėpkite nuo katės kraiko dėžutę arba išneškite ją iš namų, kad katė jos nematytų ir nerastų. Į unitazo angą įleiskite didelį dubenį. Jo kraštus lipnia juosta pritvirtinkite prie klozeto dangčio kraštų. Į dubenį įpilkite kraiko. Stebėkite savo katę ir įsitikinkite, kad gamtinius reikalus atliktų į dubenį, o ne pro šalį. Jei katė bijo tuštintis į naują dubenėlį ar nuslydo nuo klozeto krašto, vėl pritvirtinkite senąją kraiko dėžę ant unitazo ir palikite kelioms dienoms. Kad katė greičiau ir lengviau priprastų, naudokite įprastą kraiką.

Kas kart į unitaze pritvirtintą dubenėlį pilkite vis mažiau kraiko, kol katė pripras tuštintis į dubenėlį be kraiko. Galiausiai išimkite dubenėlį iš unitazo ir stebėkite, ar katė tuštinasi į unitazą. Nepamirškite, kad katės taip pat mėgsta skanumynus, tad retsykiais už įgyvendintą mokymosi etapą galite palepinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.