Stebuklo sulaukęs neįgalus katinas įrodė, kad viltis miršta paskutinė (video)

Pamačius suluošintą ar nuo prigimties neįgalų gyvūną, nejučia apima dvejopos mintys. Vienu metu norisi, kad jis gyventų, tuo pačiu pagalvoji, kad geriau būtų, jei jis greičiau užbaigtų kančias...Šiais, technologijų, medicinos ir mokslo laikais vertėtų vyti šalin visas blogas mintis. Tai įrodė gerų žmonių komanda, užfiksavusi, kaip neįgalus, vaikščioti negalintis katinas atsistojo ant kojų ir padėjo pirmuosius savarankiškus žingsnius.

Katinas Thumperis įveikė savo negalią.<br>Stop kadras
Katinas Thumperis įveikė savo negalią.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2013, 2:51 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:02 AM

Katino, vardu Thumperis, istorija – neeilinė. Gatvėje rastas keturkojis negalėjo normaliai judinti nė vienos iš keturių letenų. Kaip sakė gyvūnų gelbėjimo organizacijos narė Jane, Thumperis nepajėgė atsistoti ant kojų ir galėjo tik šliaužti, skaudžiai trindamas savo kūną į grindis. Veterinarai kačiukui diagnozavo retą neurologinį sutrikimą ir prognozavo, kad jis neišgyvens.

Prieglaudos ir gyvūnų gelbėjimo organizacijos (PACT) darbuotojai, padedami specialistų, sukonstravo prietaisą, kuriuo galėjo padėti vaikščioti suluošintam kačiukui. Ant specialių laikiklių, pritaisytų prie ratuoto įrenginio, pakeltas katinas galėjo saugiai vaikščioti, nenugriūti ir taip sustiprinti kojų raumenis.

Iš pradžių katinui buvo sunku priprasti prie neįprasto įrenginio, tačiau po kelių savaičių išmoko naudotis specialiu „neįgaliojo vežimėliu“.

Pastebėję, kad katės letenos sustiprėjo ir žingsniai tavo tvirti, darbuotojai išėmė katę iš įrenginio ir ji padėjo savo pirmuosius savarankiškus žingsnius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.