Triušio pavydo scenos - per pažintį su kitais gyvūnais

Pirmoji triušio pažintis su kitais naminiais gyvūnais yra labai svarbi. Nuo to, kaip ši pažintis pasiseks, priklausys tolimesnis triušio ir kito naminio gyvūno bendravimas – ar kuris nors iš jų taps vadovaujantis, ar bendraus neutraliai, ar vis dėlto susidraugaus. Šioje situacijoje nemažai lemia ir gyvūno charakteris, tačiau ir jūs turite pasistengti, kad viskas vyktų sklandžiai.

Gyvūnai jaučia pavydą, tad meilę dalinkite po lygiai.<br>123rf nuotr.
Gyvūnai jaučia pavydą, tad meilę dalinkite po lygiai.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 14, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 4:54 AM

Kaip pasiruošti pirmai pažinčiai?

Jūsų užduotis – įsitikinti, kad dekoratyvinis triušis jaučiasi puikiai. Jeigu triušis ką tik atsidūrė jūsų namuose, geriau palaukite keletą dienų. Leiskite augintiniui susigyventi su naujų namų aplinka.

Be to, reikia įsitikinti, kad ir kitas jūsų augintinis jaučiasi gerai. Abu gyvūnai neturi būti mieguisti ar alkani, kitaip jie visą dėmesį skirs maisto arba vietos kur nusnūsti paieškoms.

Pirmas žingsnis: snukutis į snukutį

Įleiskite šunį, katę ar kitą gyvūną į tą patalpą, kur laikote triušio narvelį. Jeigu jūs supažindinate su triušiu šinšilą, ar kitą mažą gyvūnėlį graužiką – pastatykite jų narvelius vienas priešais kitą, kad jiems būtų galima liestis nosimis.

Triušis būtinai turi būti narvelyje, o ne jūsų rankose. Augintinis turi jaustis apsaugotas ir savimi pasitikintis. Tupėdamas jūsų rankose triušis gali išsigąsti ir stipriai jums įdrėksti.

Po apsiuostymo proceso pirmąjį pažinties etapą galime laikyti baigtu. Keletą kitų dienų tegul jūsų abu augintiniai bendrauja būtent taip – matydamiesi per narvelį.

Antras žingsnis: kliūčių pašalinimas

Šis žingsnis aktualus tuo atveju, jeigu augintiniai rodo vienas kitam stiprią simpatiją ir smalsumą. Jeigu pastebite net ir mažiausius agresijos požymius, jokio tolimesnio bendravimo tiesiog negali būti. Nepamirškite to.

Atminkite, kad audinės ir šeškai niekada netampa triušio draugais. Net nesistenkite, jei triušis jums ir rodo sutikimo ženklus. Kitu atveju jų pirmas susitikimas bus ir paskutinis.

Tačiau jeigu viskas gerai – atidarykite narvelį ir leiskite kralikiniam triušiui pačiam iš jo iššokti.

Niekada nepalikite augintinių vienų. Net jei jūs įsitikinę, kad jie vienas kitam jaučia didelę meilę. Šuo gali atsitiktinai įkąsti ausuotajam mažyliui, jei jis ko nors išsigąs ir staigiai pabėgs. Katė iš išgąsčio instinktyviai jam įdrėks. Netgi šinšilos lengvai gali sužeisti triušį.

Pavydo pavojus

Deja, kartais to išvengti neįmanoma. Jūsų augintiniai gali draugiškai žaisti ir būti patenkinti vienas kito draugija. Tačiau jeigu jūs staiga pradedate su kuriuo nors žaisti, kitas gyvūnas gali netikėtai imti pavydėti ir imti skriausti tą, su kuriuo jūs žaidžiate. Tokiose situacijose rekomenduojama su augintiniais žaisti atskirai, kad jie vienas kito nematytų.

mypets.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.