Klaipėdietei gyvūnų laikymo sąlygos prieglaudoje atėmė žadą

Klaipėdietė Reda Gaudiešienė užsukusi į vienus gyvūnų globos namus smarkiai nustebo. Globos namai turi gražų biurą, tačiau sąlygos, kuriomis laikomi gyvūnai – pasibaisėtinos. Šunys laikomi be ėdesio, narvai nevalyti, augintiniai apkibę purvais. Tokį vaizdą išvydusi klaipėdietė viską puolė fotografuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Evelina Valiuškevičiūtė

Apr 18, 2014, 12:31 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:12 PM

Gyvūnus globojanti moteris dažnai užsuka į Klaipėdoje esančias gyvūnų prieglaudas. Pagrindines vietas, kur priglaudžiami pasimetę gyvūnai, ji žino mintinai.

„Atvažiuoju kiekvieną savaitgalį – nuvežu maisto, pavedžioju šunis, pasisiūlau būti savanore. Noriu padėti, tai nuvažiuoju ir į „5 pėdutes“, „Būk mano draugas“, - portalui lrytas.lt sakė Reda.

Reda pasakojo, kad supainioti globos draugijų ji negalėjo. Prastomis sąlygomis laikomus šunis ji užfiksavo gyvūnų globos ir kontrolės tarnyboje „Nuaras“. Tiesa, verta paminėti, kad pati Reda dirba logistikos įmonėje - su gyvūnų prieglaudomis yra susijusi tik tuomet, kai pasiūlo savo pagalbą.

Šunys - su pragulomis

„Buvau ten tris kartus, ir manau, kad manęs ten nebeleis. Kitose prieglaudose šunų dubenyse yra ėdesio, vandens. Jeigu šuo laikomas lauke, tai būdos apšiltintos, jos viduje - šienas ar šiaudai. „Penkiose pėdutėse“ mažiau gyvūnų, bet ten nėra prie ko prikibti – voljerai išvalyti ir tvarkingi. „Nuaro“ dubenyse ne ėdesys, o paplavos arba vandenyje išmirkytas batonas“, - apmaudo neslėpė Reda.

Ji pasakojo, kad šunys laikomi savotiškame angare, kuris aptrauktas polietilenu. Statinys, anot Redos, primena šiltnamį.

„Šiltnamio viduje yra voljerai. Per tą polietileną šunys nieko nemato, be to, patalpa prastai vėdinasi. Įėjus jaučiasi klaiki smarvė. Darbuotoja patvirtino, kad pas juos tuo metu buvo 73 šunys. Gal dešimt buvo lauke. Kai kurie šunys su žaizdomis, pragulomis, jie nėra gydomi ir turi gulėti srutose“, - kalbėjo Reda. Šioje gyvūnų prieglaudoje ji lankėsi balandžio 10 dieną. Tądien ji ir padarė nuotraukas, kurios greitai pasklido internete.

Klaipėdietę labiausia papiktino, milžiniškas kontrastas tarp „Nuaro“ administracinių patalpų ir šunų šiltnamio. Biuras yra gerai įrengtas, su vaizdo kameromis, lentynose sukrautas gyvūnų maistas – geros kokybės.

Įrengs modernią prieglaudą

„Nuarui“ vadovaujanti Jurgita Gustaitienė tikino jokių nuotraukų, sklindančių po socialinius tinklus, nemačiusi. Kalbas, kad šunys jos prieglaudoje laikomi blogomis sąlygomis, pavadino melu.

„Pas mus bus naujausia Lietuvoje prieglauda, kažkam pavydas neleidžia miegoti. Net ir šunys turės kameras, tik tam reikia truputį laiko“, – sakė „Nuaro“ vadovė J.Gustatienė.

„Nuaras“ yra pelno siekianti įmonė, todėl nerenka aukų ir nepriima dirbti savanorių.

„Mes iš savo pelno globojame gyvūnus, tiems, kurie sako, kad savo biure parduodame šunims atneštą maistą – vaidenasi. Turime visus įsigijimo dokumentus. Ten yra parduotuvė, bus klinika, bus kirpykla, viskas bus. O šalia bus prieglauda. Pati esate vilnietė, tai čigonų taborą matėte kaip atrodo, tai ten dar baisiau“, – aiškino J.Gustaitienė.

Ji tikino, kad globojami gyvūnai yra pašerti, gražūs, o apie vandenyje mirkomą batoną negali būti net kalbų – sandėliai pilni gyvūnų ėdesio atsargų.

„Neturėdami nė vieno lito, mes galėtume dar mėnesį juos šerti. Mes esame didelė įmonė su padaliniais įvairiuose Lietuvos miestuose - turime ir kirpyklą, viešbutį, vykdome didmeninę ir mažmeninę prekybą... Aš, kaip savininkė, galiu sau leisti žaisti gyvūnų globą“, - sakė J.Gustaitienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.