Apelsininis kraikas nejuokais išgąsdino katę ir jos šeimininkę

Situacija, į kurią pateko portalo lrytas.lt skaitytojos Jurgitos katė, rodos, menkniekis. Bet pabandykite patys prispausti gamtinių reikalų pakentėti 2-3 valandas ir suprasite, kokį košmarą išgyveno katė. Jurgita, pritrūkusi savo rusų mėlynųjų veislės katinui įprasto kraiko, įsigijo apelsinais kvepiantį „Sanicat Clumping Orange“ kraiką. Pakeitusi seną nauju, Jurgita pastebėjo, kad jau kuris laikas jos katė bijo prisiartinti prie savo tualeto dėžutės ir negali atlikti gamtinių reikalų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2014, 5:43 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 11:10 AM

Nesupratusi, kodėl katė kenčia ir neina tuštintis, ėmė ieškoti informacijos internete.  „Sužinojau, kad apelsinų ir kitų citrusinių vaisių kvapas naudojamas katėms atbaidyti“, - portalui lrytas.lt skundėsi produktu pasibaisėjusi Jurgita.

Šią situaciją pakomentuoti paprašėme „Veterinarijos klinikos“ veterinarijos gydytojos Vaidos Valašimaitės.

- Ar esate susidūrę su panašia situacija, kai katės nėjo tuštintis dėl kraiko kvapo?

- Taip, esame. Neretai katės pakeitus bet kokį kraiką nebeeina į jį tuštintis ir šlapintis. Taip nutinka net ir kvapnų kraiką pakeitus į bekvapį. 

- Jei tiesa, kad citrusinių vaisių kvapas atbaido kates, tai kaip gali gaminti tokį kraiką?

- Taip, manoma, kad actas, česnakas ir citrusiniai kvapai atbaido kates. Tačiau, kai kurios katės, be jokių problemų ėda apelsinus ir nekreipia jokio dėmesio į acto ar česnako kvapus. Todėl tokio kvapo kraikas skirtas toms, kurioms jis nekelia jokių emocijų.

- Kas dar gali atbaidyti kates tuštintis į kraiką? 

- Atbaido tualeto nešvara, per didelis dėžutės aukštis, nesaugi vieta, jei dėžė stovi ten, pro kur daug praeina žmonių. Taip pat kraiko tekstūra ir kvapas. Atminkite, kad skirtingos katės mėgsta skirtingus kraikus.

- Kokį kraiką geriausia naudoti, jei katė jautri pašaliniams kvapams?

- Geriausiai tiks neutralus kraikas, kurių yra įvairiausių rūšių - tiek silikoninių, tiek paprastų. Telieka išsirinkti geriausiai tinkantį.

- Kaip kačių augintojams išvengti tokių nesusipratimų? 

- Neeksperimentuoti su kraiku, o norint pabandyti naują, reikia visada turėti dar šiek tiek seno. Jei katė nesinaudos nauju kraiku, į tualetą galima būtų įpilti senojo kraiko ir nekankinti katės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.