Į darbą vestis šunis Lietuvoje tapo normalu ir net madinga

Lietuvoje plinta nauja mada – į darbą vestis šunis. Šeimininkai sako, kad tuomet nereikia sukti galvos, kad vienas namuose likęs augintinis nenugrauš kėdės kojos. Keturkojis darbovietėje sukuria namų aplinką, kolegoms teikia gerų emocijų ir mažina stresą. Vienai sostinės bendrovei leidus atsivesti augintinius, vienu metu biure zujo net keturi šunys, todėl teko nustatyti taisyklę – vienas šuo biure – kiti – terasoje. Darbo inspektoriai sako, kad leisti keturkojus vestis į darbą, ar ne – darbdavio ir darbuotojo susitarimo reikalas.

Darbo inspektoriai sako, kad leisti keturkojus vestis į darbą, ar ne – darbdavio ir darbuotojo susitarimo reikalas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Darbo inspektoriai sako, kad leisti keturkojus vestis į darbą, ar ne – darbdavio ir darbuotojo susitarimo reikalas.<br>123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 18, 2014, 1:17 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 9:34 PM

Plaukų stilistė Eglė į darbą retriverę Niną vedasi kone kasdien. Dėl to bėdų su darbdaviu nekyla – pats kirpyklos savininkas į darbą vedžiojasi šunį.

„Pagalvojau, kam gyvūną laikyti namie, kai galima atsivesti. Labai gera vaikams, kurie ateina čia, šuo sukuria jaukią atmosferą“, – sakė E.Jackūnaitė.

Kolegos jau priprato darbe matyti draugišką, niekuomet nelojančią dešimties metų kalaitę Niną. Anot šuns šeimininkės, bendradarbiai laukia, kada Nina ateis. Keturkoje džiaugiasi ir dauguma klientų.

Prie šuns dažniausiai puola vaikai, vienas kitas gal ir išsigąsta. Bet kiti jau pripratę, laukia, iš kur išlįs šuo“, – pridūrė Eglė.

Neila ne vienintelis augintinis, kuri turi galimybę dieną praleisti ne uždaryta namuose, o su šeimininku darbe. Užsukę į vieną sostinės reklamos agentūrą radome net du šunis – Margą ir Neilą. Margos šeimininkas tvirtina, kad į darbą su augintine ateina kasdien. Ji kolegoms netrukdo, įsitaiso kėdėje ar po stalu.

Kai vyksta susirinkimas, pasirūpinu, kad ji būtų ramiai. Jei reikia būti vietoje, paguldau, ji ramiai būna. Be to, kažkaip tampa jaukiau, kad mes galim atsivesti tuos šunis, labiau namus primena. Šilčiau kažkaip“, – sakė reklamos agentūros darbuotojas Mykolas Budraitis.

Visą reportažą žiūrėkite videosiužete atsidarę šią nuorodą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?