Įkvepiantis gerumas: per metus – 35 išgelbėtos gyvybės

Gimtadienis – tai ne tik diena, kai susirenka daug draugų, kai galima vaišintis tortu ir smagiai leisti laiką. Tai diena, kai verta prisiminti prabėgusius metus ir pasidžiaugti per juos padarytais gerais darbais. Štai praėjusį savaitgalį savo pirmąjį gimtadienį šventę gyvūnų globos namai „Dogspotas“ turi kuo pasigirti. Vos per vienus metus šios įstaigos vadovų Indrės ir Artūro Pileckių dėka pavyko išgelbėti daugiau kaip 35 keturkojus, surasti jiems namus ir užtikrinti naują gyvenimą.

Indrė ir Artūras turi kuo didžiuotis. Per metus jie išgelbėjo daugiau nei 35 šunų gyvybes, surado jiems naujus namus ir mylinčius šeimininkus.<br>K.Kublicko nuotr.
Indrė ir Artūras turi kuo didžiuotis. Per metus jie išgelbėjo daugiau nei 35 šunų gyvybes, surado jiems naujus namus ir mylinčius šeimininkus.<br>K.Kublicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Oct 22, 2014, 2:07 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 2:36 AM

Kol gimtadienio metu dvikojai svečiai gėrė kavą ir arbatą, vaišinosi „Dogspoto“ tortu ir sausainiais, šunys tuo metu ragavo specialiai jiems iškeptus keksiukus. Kaip portalui lrytas.lt sakė Indrė Pileckienė, praėję metai buvo be galo produktyvūs, tad prabėgo nepastebimai.

„Išgelbėjome visą būrį suplotasnukių – ligotų, nereikalingų, apleistų. O jų – daugiau kaip 35. Džiaugiamės savo mažomis pergalėmis ir, jausdami visų palaikymą, judame į priekį“, – nuveiktais darbais didžiavosi Indrė. Anot vadovės, su kiekviena diena prieglauda įgyja naujos patirties, atsiranda vis daugiau gyvūnų gelbėjimo idėją palaikančių ir remiančių žmonių.

„Per šiuos metus supratome, kad mūsų pagalbos reikia ne tik suplotasnukiams – buldogams, mopsams ir kitiems tokio plauko keturkojams, bet ir jų augintojams“, – aiškino Indrė.

Pamažu į savo veiklą įtraukė  ir žmonių švietimą bei konsultavimą. Dalijasi informacija apie daugintojus ir nelegalią jų veiklą, padeda keturkojų augintojams greičiau identifikuoti būdingas jų keturkojų ligas, nukreipia pas tinkamus specialistus.

Kaip teigia Indrė, vis dar opi problema – šunų reabilitacija, pavyzdžiui, po stuburo išvaržų ir kitų operacijų, tad tenka dalytis savo patirtimi, skolinti reabilitacijai reikalingus prietaisus bei reikmenis.

„Nors kai kuriems žmonėms kyla klausimas, kaip galima išmesti tokį šunį, reikėtų pastebėti, kad nei kilmės dokumentai, nei titulai, nei ryškus panašumas į vieną ar kitą veislę neapsaugo nuo žmonių žiaurumo, neatsakingumo ir aplaidumo“, – teigia Indrė.

Į viešosios įstaigos „Dogspotas“ globą patenka ypač apleisti suplotasnukiai šunys, mat jų priežiūra yra sudėtingesnė nei kitų keturkojų.

Tačiau šiltose Indrės ir Artūro rankose benamiai, išmesti, niekada nemylėti šunys randa prasmę gyventi, iš naujo atmerkia savo dideles akis ir keliauja į naujus namus visiškai pasikeitę.  Už tai  „Dogspotas“ dėkoja visiems, visus šiuos metus prisidėjusiems prie prasmingos ir būtinos kovos dėl atsakingo gyvūnų auginimo bei išgelbėtų gyvybių.

Nuotraukų galerijoje – fotografo Kipro Kublicko įamžintos viešosios įmonės „Dogspotas“ pirmojo gimtadienio akimirkos.

Visus namų ieškančius keturkojus rasite internetinėje svetainėje „Dogspotas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.