Kraupi drama: kalytę kankino į kaklą įaugusi grandinė

Piktuižiuose (Šiaulių r.) nuo pražūties išgelbėta kalytė, kurią ne vienerius metus kankino šeimininkė. Kankinamai mirčiai pasmerktam šuneliui pagalbą iškvietė gyvūno kančių neapsikentusi kaimynė.

Kaimietė savo šunį laikė klaikiomis sąlygomis - grandinė buvo įaugusi į kaklą, o pūvančios žaizdos skleidė baisų dvoką.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Kaimietė savo šunį laikė klaikiomis sąlygomis - grandinė buvo įaugusi į kaklą, o pūvančios žaizdos skleidė baisų dvoką.<br>M.Patašiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2018, 11:42 PM

Piktuižiškė pati pamaitindavo badaujančią kalytę, kurią šeimininkė laikė pririštą ant vos metrą siekiančios grandinės. Ji buvo taip suveržta, kad įaugo šuniui į kailį.

43 metų šeimininkė besikankinančio šuns negelbėjo. Ji tik uždarė kalytę į daržinę, kad musėmis apkibusio šuns dvokiančios žaizdos bent nekeptų saulėkaitoje.

Gelbėti šunį buvo iškviesti viešosios įstaigos „Šiaulių letenėlė“ darbuotojai. Savanorių kolektyvui vadovaujanti Ingrida Butkutė buvo pašiurpusi, kai išvydo daržinėje laikomą kalytę.

„Į kaklą buvo įaugusi visa grandinė, pūvantys audiniai skleidė baisų dvoką, todėl iškart važiavome į veterinarijos kliniką, – pasakojo I.Butkutė. – Gydytojams teko net dviem valandoms užmigdyti šunį – tiek laiko prireikė grandinei išpjauti, pūvantiems audiniams pašalinti ir žaizdoms susiūti.“

„Šiaulių letenėlės vadovė neslėpė, kad per beveik penkerius metus nematė taip kankinamo augintinio. Vietoj antkaklio kaimiečių naudojama virvė ar grandinė dažnai įauga į neprižiūrimo augintinio kailį, bet narkozę naudoti prireikia išskirtinai retai.

I.Butkutė kreipėsi į policiją, kad pareigūnai nubaustų kaimietę už šuns kankinimą. Pareikštas ir 60 eurų ieškinys – tiek sumokėta už vetarinarijos gydytojų suteiktas paslaugas.

„Taja yra miela ir prieraiši kalytė. Ji pamažu sveiksta, – sakė į gyvūnų globos namus Sneigiuose (Šiaulių r.) išgelbėtą šunį nuvežusi I.Butkutė. – Esame dėkingi moteriai, kuri neliko abejinga, pranešė apie baisias gyvūno kančias ir sutiko liudyti.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.