Konservuoto maisto nauda šunų organizmui

Maisto šunims įvairovė labai didelė: skirtingi prekės ženklai, skirtingos rūšys, skirtinga sudėtis. Tačiau itin dažna dilema, su kuria susiduria keturkojų šeimininkai, planuodami šuns racioną, pasirinkimas tarp sauso ir šlapio arba, kitaip tariant, konservuoto maisto šunims. Dalinamės informacija apie konservų naudą augintinio organizmui.

Konservuoto maisto šunims nauda.<br>D.Umbraso nuotr.
Konservuoto maisto šunims nauda.<br>D.Umbraso nuotr.
Konservuoto maisto šunims nauda.<br>D.Umbraso nuotr.
Konservuoto maisto šunims nauda.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2018, 11:08 AM

Konservuoto maisto privalumai

Šuo yra mėsėdis gyvūnas, todėl mėsa turėtų būti neatsiejama jo raciono dalis. Nors šiuolaikiniame aukštos kokybės sausame šunų ėdale yra visos naudingosios medžiagos, kurias augintinis turėtų gauti iš mėsos, vis tik konservuoto maisto sudėtyje mėsos kiekis įprastai yra didesnis.

Bene didžiausias konservuoto maisto privalumas ir yra gyvūno organizmui naudinga sudėtis. Konservų šunims sudėtyje yra daugiau mėsos baltymų, riebalų ir mažiau angliavandenių. Konservuotame maiste baltymų kiekis siekia 28-50 proc., kai tuo tarpu sausame – 18-32 proc.

Kitas svarbus privalumas – ėdalo tekstūra. Konservuotą maistą šunys neretai ėda mieliau nei sausą.

Vertėtų atkreipti dėmesį į tai, kad į sandarias konservuoto maisto pakuotes nepatenka keturkojo organizmui pavojingos bakterijos ir kiti mikroorganizmai. Be to, tokiose pakuotėse geriau išsilaiko maisto kvapas ir skoninės savybės.

Vis tik atidarytą konservuoto maisto pakuotę ar skardinę rekomenduojama laikyti šaldytuve.

Išeitis specialių poreikių turintiems keturkojams

Konservai šunims tampa bene geriausia alternatyva senyvo amžiaus šunims, kuriems sunku sukramtyti sausą maistą. Konservuotas maistas yra saugesnis ir naudingesnis debetu sergantiems ir šlapimo takų problemų turintiems keturkojams.

Konservuotas šunų ėdalas yra minkštesnis ir mažiau dirgina dantenas, todėl jį patariama rinktis dantų ar dantenų problemų turinčių keturkojų savininkams.

Šis maistas taip pat neretai tampa išeitimi keturkojams, turintiems virškinimo ar apetito sutrikimų.

Į ką atsižvelgti, renkantis konservus šunims?

Standartiškai šunų maistas gali būti skirstomas į tris klases: ekonominės klasės maistas šunims, premium ir super premium klasės ėdalas. Siekiant visavertės, subalansuotos keturkojo mitybos, rekomenduojama augintinį šerti super premium klasės maistu, nes ši klasė yra aukščiausia ėdalo kokybės klasė.

Būtent ėdalo klasė liudija ir konservuoto maisto šunims sudėties kokybę: aukščiausios kokybės šunų maiste nėra subproduktų. Tokio ėdalo pagrindą sudaro mėsa.

Mėsos kiekis konservų šunims sudėtyje – vienas pagrindinių rodiklių, pagal kurį vertėtų rinktis konservus šunims. Kuo mėsos kiekis didesnis, tuo ėdalas naudingesnis keturkojui.

Taip pat reikėtų vengti ėdalo, kuriame yra sintetinių dažiklių, kvapiklių ir kitų cheminių medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.