Renkatės veterinarą? Atsižvelkite į šiuos 4 dalykus

Rečiau ar dažniau, dėl paprastesnių ar dėl rimtesnių sveikatos sutrikimų į veterinarijos kabinetą užsukti tenka kiekvienam augintinio savininkui.

Nors būklė išlieka sunki, veterinarijos specialistai tikisi, kad per per pora mėnesių kalytę pavyks visiškai išgydyti.<br>Penkta koja
Nors būklė išlieka sunki, veterinarijos specialistai tikisi, kad per per pora mėnesių kalytę pavyks visiškai išgydyti.<br>Penkta koja
Kaip pasirinkti veterinarą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kaip pasirinkti veterinarą.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šuo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šuo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Veterinarai įspėja, kad ledai - pavojingi šuniui.<br>AP
Veterinarai įspėja, kad ledai - pavojingi šuniui.<br>AP
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 22, 2018, 8:00 PM

Veterinarijos klinikų gausa neretą augintinio šeimininką priverčia pasukti galvą, renkantis patikimą veterinarinių paslaugų tiekėją. Vieno vienintelio recepto, padedančio pasirinkti patikimą ir kompetetingą veterinarą nėra, tačiau vertėtų atsižvelgti į 4 svarbius dalykus.

1. Išankstinis pasirinkimas. Nors kiekvienas gyvūno šeimininkas svajoja apie sveiką ir gyvybingą augintinį, augintiniai kartais staigiai suserga ir susiduria su netikėtomis sveikatos problemomis. Be to, gyvūnus reikia periodiškai vakcinuoti ir atlikti profilaktines sveikatos patikras. Taigi, išsiversti be veterinaro tiesiog neįmanoma.

Augintiniui susirgus, patiriamas stresas ir nerimas, todėl siekiama, kad pagalba augintiniui būtų suteikta kuo greičiau. Tokiais atvejais tikrai nėra laiko tikrinti atsiliepimus apie konkrečią kliniką ir domėtis klinikoje dirbančių specialistų kompetencijomis.

Būtent dėl šios priežasties rekomenduojama veterinarijos paslaugų tiekėją pasirinkti iš anksto. Taip užtikrinsite, kad augintiniui bus suteiktos kokybiškos, patikimos ir saugios veterinarinės paslaugos.

Be to, nuolat lankantis pas tą patį veterinarą būsite garantuoti, kad jis žino visą jūsų augintinio ligos istoriją ir gali geriausiai įvertinti gyvūno būklę ar jos pasikeitimus.

2. Rekomendacijos, vertinimai ir kompetencijos. Atsiliepimai apie klinikos teikiamas paslaugas ir joje dirbančius specialistus bei jų kompetencijas turėtų būti bene svarbiausias kriterijus, renkantis veterinarą.

Todėl informacijos apie veterinarijos klinikas vertėtų paieškoti internete, taip pat svarbu pasidomėti internete prieinamais klinikos įvertinimais bei atsiliepimais apie jos darbą.

Klinikos įvertinimai, jos lankytojų atsiliepimai ir rekomendacijos – puikus būdas susidaryti objektyvų vaizdą apie klinikos teikiamas paslaugas ir joje dirbančius specialistus.

3. Paslaugų spektras. Šiuolaikinės technologijos ir sukauptos veterinarijos žinios lemia tai, kad veterinarijos paslaugų spektras sparčiai plečiasi ir tobulėja.

Šiuolaikinės veterinarijos klinikos savo klientams ima siūlyti platų spektrą specializuotų paslaugų. Veterinarijos klinikose dirba veterinarijos specialistai, kurie specializuojasi augintinių neurologijos, stomatologijos, reprodukcinės sveikatos, oftalmologijos ir kitose srityse.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad neretai skiepijimo ir profilaktinių apžiūrų nepakanka, norint užtikrinti augintinio sveikatą ir gyvenimo kokybę. O, augintiniui susirgus, prireikia specializuotų veterinarijos procedūrų.

Todėl, renkantis veterinarą ar veterinarijos kliniką, patartina susipažinti su klinikoje teikiamų paslaugų spektru. Žymiai patogiau ir paprasčiau augintinį gydyti tose klinikose, kuriose dirba kvalifikuoti įvairių sričių specialistai.

Taip ne tik sutaupoma laiko, bet garantuojama, kad sergantis augintinis visas reikiamas gydymo paslaugas gaus vienoje vietoje.

4. Vieta ir darbo laikas. Rinktis arčiausiai namų įsikūrusią veterinarijos kliniką ne visada yra geriausiais sprendimas. Klinikoje dirbančių specialistų kompetencijos yra kur kas svarbesnės.

Vis tik vertėtų apmąstyti, ar, augintiniui staiga sunegalavus, turėsite galimybę jį nuvežti į pasirinktą veterinarijos kliniką.

Itin patogu, jei klinikoje ar greta veterinarijos klinikos įsikūrusi veterinarijos vaistinė.

Kitas svarbus aspektas – klinikos darbo laikas. Atkreipkite dėmesį, ar yra galimybė apsilankyti pas veterinarą savaitgaliais, švenčių dienomis, vakarais. Nelaimės ir ligos augintinį gali ištikti bet kuriuo paros metu, todėl lankstus klinikos darbo laikas – dar vienas svarbus aspektas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.