Kaip atpažinti, kad jūsų katė serga

Augintinis – tai ne vaikas. Vargu ar jis prieis prie jūsų ir pasiskųs dėl iškilusios sveikatos problemos. Katės serga savaip, bet visgi, kaip suprasti, ar jūsų augintinei kažkas nutiko, ar jai tiesiog liūdna?

 Naminės katės serga ne taip ir dažnai.<br> 123rf nuotr.
 Naminės katės serga ne taip ir dažnai.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 5, 2019, 2:13 PM

Atsakymas ne toks akivaizdus, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Žinoma, katės kartais mėgsta pabūti vienos su savimi, dėl kažko paliūdėti tyloje ir nerodyti jokių aktyvumo požymių. Tačiau galbūt per eilinę ramybės valandėlę jūsų augintinė visai nesiilsi, o išgyvena kokią nors ligos stadiją?

Daugelis sako, kad pakanka patikrinti, ar katės nosis drėgna. Taip, tai vienas iš būdų patikrinti katės sveikatą, bet ne visada teisingas. Katės nosis drėgna dėl skysčių organizme, ir perteklius atsiranda paviršiuje. Taip pat nėra patikima spręsti, kad katė turi temperatūros, jeigu jos kūnas atrodo karštas. Nepamirškite, kad normali katės kūno temperatūra – 37-39 laipsniai.

Naminės katės serga ne taip ir dažnai. Kad patikimiau nustatytumėte, ar sveika jūsų augintinė, atkreipkite dėmesį, ar seniai ji buvo tualete, ar dažnai ėda pastaruoju metu? Kiek ilgai ji leidžia viena ir ar parodo aktyvumą pamačiusi jus ar mėgstamą žaislą?

Jeigu stebint pasirodys, kad visi šie rodikliai nukrypsta nuo normos, pats tinkamiausias veiksmas bus skelbti aliarmą ir vežti pas veterinarijos gydytoją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.