Nemalonų kraiko dėžės kvapą padės pašalinti paprastas triukas

Kačių turėtojai žino, kad murklės auginimas namuose atneša labai daug naudos, tačiau kaip ir su kitais gyvūnais, auginant kates, gali kilti iššūkių, o vienas iš jų gali būti susijęs su augintinio kraiko dėže. Tiksliau, jos skleidžiamu nemaloniu kvapu, rašo petinsider.com.

Nemalonus kvapas iš tiesų gali trikdyti ir nemaloniai nuteikti namų aplinkoje, štai keli paparsati patarimai, kaip šią problemą nesudėtingai įveikti.<br> 123rf nuotr.
Nemalonus kvapas iš tiesų gali trikdyti ir nemaloniai nuteikti namų aplinkoje, štai keli paparsati patarimai, kaip šią problemą nesudėtingai įveikti.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2019, 5:57 AM, atnaujinta Jul 4, 2019, 5:58 AM

Nemalonus kvapas iš tiesų gali trikdyti ir nemaloniai nuteikti namų aplinkoje, štai keli paparsati patarimai, kaip šią problemą nesudėtingai įveikti.

Reguliariai valykite

Viena dažniausių prasto kraiko dėžės kvapo priežasčių – per ilgai stovėti paliktas šlapimas arba išmatos. Kuo ilgiau toks turinys stovi, tuo kvapas stipresnis. Todėl reikėtų ilgai nelaukiant pravalyti semtuvėliu katės kraiką, tuomet ir kvapas nebus toks stiprus.

Visą kraiką dėžėje taip pat reikėtų valyti reguliariai. Specialistai rekomenduoja tai daryti dukart per savaitę. Išbėrus nešvarų kraiką, dėžę praplaukite karštu muiluotu vandeniu.

Keiskite dėžę

Specialistai taip pat rekomenduoja pačią kraiko dėžę pakeisti kasmet. Katė užkasdama savo ekskrementus, nagais subraižo jos paviršių, šlapimas taip pat jį ilgainiui pažeidžia, susiformuoja apnašos. Tokie dėžės paviršiaus pažeidimai tampa puikia terpe bakterijoms, kurios skleidžia nemalonius kvapus.

Esama ir automatinio valymo variantų. Jais reikėtų pasidomėti gyvūnų prekių parduotuvėse.

Išsirinkite tinkamą kraiką

Tinkamo kraiko pasirinkimas labai svarbus ir jūsų katei ir norint suvaldyti nemalonius kvapus. Esama labai kvapių variantų, esama tokių, kurie kvapus ilgiau užlaiko ir neleidžia jiems sklisti. Svarbu rasti sau ir augintiniui tinkamiausią variantą.

Laikykite kraiko dėžę gerai vėdinamoje vietoje

Tai galbūt akivaizdu, tačiau viena iš priežasčių, kodėl jūsų augintinio kraiko dėžė dvokia – prastas patalpos, kurioje ji yra, vėdinimas.

Paprastas triukas

Jei išbandėte įvairias priemones, tačiau prastas kvapas vis tiek kamuoja, specialistai siūlo į išplautą kraiko dėžę įberti sodos ir užberti kraiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.