Košmaras galiniame kieme: devynmetė mirė po trijų pitbulių užpuolimo

Devynerių metų mergaitė Emma mirė po to, kai jai už kaklo griebė trys pitbuliai, kai ji važinėjo dviračiu už savo namo.

 „GoFundMe“ nuotr.
 „GoFundMe“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 22, 2019, 10:09 AM

Emma Valentina Hernandez mirė po to, kai pirmadienį ji buvo užpulta šunų važiuodama alėjoje už savo namų Detroite, Mičigane. Kaimynas Edvardas Cruzas matė išpuolį ir metė į šunis plytą – bet jau buvo per vėlu.

„Išėjau į lauką ir pamačiau tris šunis ant mažos mergaitės. Aš nesiryžau bėgti artyn, todėl pakėliau plytą ir numečiau į šunims. Vaizdas buvo kraupus, šunys buvo įsikibę į jos kaklą“, – pasakojo jis.

Deborah Golden, kuri taip pat pribėgo prie mergaitės, sakė, kad ji buvo be sąmonės. „Atbėgęs jos tėtis pakėlė ją ant rankų, aš marškinėliais aprišau kaklą“, – teigė ji.

Kaimynai pradėjo šaudyti į šunis, kai medikai atvyko gelbėti mergaitės. Detroito priešgaisrinės tarnybos komisaro pavaduotojas Dave'as Fornellis patvirtino, kad vienas pitbulis buvo nušautas, o kiti sugauti ir uždaryti Detroito gyvūnų kontrolės tarnybos. Šunų savininkas – 33 metų vyras suimtas, nor kol kas neaišku, ar jam bus pareikšti kaltinimai.

Emma buvo nuvežta į Mičigano vaikų ligoninę, kur konstatuota jos mirtis. Jos šeima sukūrė „GoFundMe“ puslapį, kad surinktų pinigų padengti laidotuvių išlaidas. „Emma buvo puiki mokinė ir dukra, labai mėgo žaisti. Ji buvo tokia protinga mergaitė. Jai patiko būti lauke ir žaisti su savo pusbroliais. Buvo graži vidumi ir išore. Mus visus Emmos netektis pakirto.“

Mergaitės tėvas Armando Hernandezas teigė, kad jis praėjusią savaitę kaip tik turėjo konfliktą dėl mergaitę užpuolusių šunų. Jis jų savininkui pareiškė, kad tvora yra per menka. Jis sakė: „Aš žinojau, kad ten yra šunų. Aš pažinojau tą kaimyną. Jis tiesiog nesirūpino savo šunimis tinkamai. Jis galėjo to išvengti“, – apgailestavo jis.

Jei šuo užpuola, jis visuomet kanda visu pajėgumu. Skirtumas tas, kad vaikui šuo padaro didesnę žalą nei suaugusiajam. Tiesa, šuo vaiką gali nuskriausti ne norėdamas jį apkandžioti, o tiesiog besigindamas nuo įkyraus ir pirštus į akis, ausis, dantis ar nosį kaišiojančio vaiko. Jei šuo apkandžioja vaiką, pasak specialistų, kalti yra suaugusieji, kurie neprižiūrėjo tiek šuns, tiek vaiko. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.