Įmynė į „reikaliuką“: augintinių išmatos švinksta perpildytose šiukšliadėžėse

Šiukšlės Kėdainiuose tampa neišsemiama tema. Neišsemiama, kaip ir pačios šiukšlės, su kurių išvežimu niekaip nesusitvarko Vilniaus atliekų išvežimo įmonė UAB „VSA“.

Kraštietės užfiksuotoje nuotraukoje – pilnas konteineris, gyventojų teigimu, netuštintas mažiausiai porą savaičių.<br> Skaitytojos nuotr.
Kraštietės užfiksuotoje nuotraukoje – pilnas konteineris, gyventojų teigimu, netuštintas mažiausiai porą savaičių.<br> Skaitytojos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Kuktienė

Nov 14, 2019, 6:09 AM

Jau seniai visiems žinoma, kad gyventojų ir savivaldybės netenkina komunalinių atliekų išvežimo tvarka, tačiau maža to, įmonės darbuotojai, akylų gyventojų teigimu, nuolatos nesaugo miesto infrastruktūros ir važinėja šaligatviais bei dviračių takais.

Galiausiai paaiškėjo, kad įmonė netinkamai vykdo ir gyvūnų augintinių ekskrementų šiukšlių dėžių ištuštinimą.

Ilgą laiką sausakimša

Ar gali kas labiau sugadinti dieną, nei koja įmintas šuniuko „reikaliukas“, paliktas žolėje? Šviečiame visuomenę, kad susirinktų, kas lieka po augintinių, žmonės jau įprato nešiotis maišelius, ir dažnu atveju susirenka augintinių paliekamas dovanėles. O štai kai ateina laikas švariai ir civilizuotai tos dovanėlės atsikratyti, pasirodo, kad nėra kaip, nes gyvūnų ekskrementų šiukšliadėžės – sausakimšos.

Socialinėje erdvėje kraštiečiai piktinasi, kad ne tik specialios šiukšliadėžės būna pilnutėlės, bet neretai ir maišiukai su turiniu mėtos ant žolės aplinkui jas. Taip ir lieki prie konteinerio su maišeliu, pilnu ekskrementų. Ir ką tuomet? Neštis namo? Mesti į bendrą komunalinių atliekų konteinerį?

Pasigirdo net absurdiškų siūlymų, kad patys gyventojai galėtų tuos konteinerius sutvarkyti. Tačiau jeigu gyventojai moka mokesčius, jie tikisi gauti ir kokybiškas paslaugas.

Nevykdo įsipareigojimų?

„Kėdainių mieste yra pastatytos 34 dėžės, skirtos šunų ekskrementams. Jos išdėstytos prie daugiabučių namų rajonų.

Už jų priežiūrą ir aptarnavimą yra atsakinga UAB „VSA Vilnius“. Pagal sutartį ši bendrovė atliekas turi surinkti ir išvežti 2 kartus per savaitę nuo balandžio 1 iki spalio 31 dienos ir vieną kartą per savaitę nuo lapkričio 1 iki kovo 31 dienos“, – komentavo miesto seniūnijos specialistė Kristina Staniukaitienė.

Tačiau gyventojai, kas dieną vedžiojantys šunelius, teigia, kad konteineriai jau ne pirmą savaitę stovi pilni, tad peršasi vienintelė išvada – įmonė eilinį kartą nesugeba tinkamai įvykdyti savo įsipareigojimų.

Pastebėjus pilnas šunų ekskrementams skirtas šiukšliadėžes kviečiame skambinti į Kėdainių miesto seniūniją, telefonu 8 347 67 287. Skambinkite iš karto pastebėję problemą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu