Vos gimusių šuniukų atsikratė beširdiškai, neranda ir šunų skandintojų

Kaimuose dar gajus įprotis patiems sudoroti kačių ir šunų atsivestus palikuonis. Taip padarė ir viena anykštėnė – sudėjo keturis naujagimius į plastikinį maišą ir užkasė.

 Asociatyvioji panskliautas.lt nuotr.
 Asociatyvioji panskliautas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 20, 2019, 6:33 PM, atnaujinta Nov 20, 2019, 7:42 PM

Į maišą ir – į duobę

Prieš kelias dienas vienas vyras policijai pranešė, kad buvusi 42 metų draugė nugalabijo 4 šuniukus.

Moters auginama kalė ką tik susilaukė palikuonių, tačiau šeimininkė nepanoro jų laikyti, tad atsikratė jai tarsi ir suprantamu bei pateisinamu būdu – gyvus šuniukus sudėjo į plastikinį maišą ir užkasė kieme.

Toks gyvulių kankinimo ir žudymo būdas sovietmečiu buvo pateisinamas, įsišaknijo ir dabar jį išrauti labai sudėtinga. Daugelis, ypač kaimo, gyventojų vis dar nemano, jog tai nusikaltimas. Sterilizuoti savo augintinus jie arba neturi laiko, arba pinigų.

Teko iškasti maišą

Galbūt ir šis įvykis nebūtų buvęs išaiškintas, jei ne paprasta aplinkybė: sugyventiniai susipyko – ir vyras įskundė moterį.

Nurodytoje vietoje policininkai aptiko gaišenas. Jas apžiūrėjo Anykščių valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai.

Kaip pirmadienį sakė šios tarnybos viršininkė Audronė Zdanevičienė, matėsi, kad jaunikliai – mažo šuns, atsivesti neseniai.

Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais policija pradėjo tyrimą. Anykščių policijos Veiklos skyriaus viršininkė Aušra Staškevičienė sakė, kad įtarimai moteriai dar nepareikšti ir ji neapklausta. Laukiama ekspertų išvadų, ar šuniukai buvo užkasti gyvi, ar ne.

Moters namuose nerado

Anykščių seniūnijos vadovas Eugenijus Pajarskas stebėjosi tokiu poelgiu. Jo žiniomis, moteris niekuo neišsiskiria iš gyventojų, turi darbą.

Seniūnijos galva sakė, kad po įvykio buvo nuvykęs į moters namus, tačiau juos rado užrakintus.

Tada jis pasikalbėjęs su anykštėnės kaimynais, paklausinėjęs jų. Visi vienu balsu tikinę nieko nežinantys.

Žmonės nepateisinę tokio moters poelgio.

Policininkams iki šiol nepavyksta nustatyti, kas prieš 3 mėnesius Anykščių pakraštyje esančiame Kvarco tvenkinyje nuskandino du 79 metų anykštėnės šunis.

Žiaurių nusikaltėlių taip ir nepagavo

Kaip rašėme, ankstų rytą moteris neberado prie būdų pririštų dviejų savo šunų mišrūnų. Pamačiusi ant žemės gulinčias grandines ji iš pradžių pamanė, kad šunys nutrūko ir pabėgo.

Savo augintinių moteris ieškojo apie pusdienį, bet niekaip negalėjo rasti. Veltui šaukė juos – nė vienas neatbėgo.

Tik nuėjusi prie sodybos pakraštyje tyvuliuojančio tvenkinio ji išvydo kraupų vaizdą: vandenyje plūduriavo du šunys. Šeimininkė savo augintinius iškart atpažino.

Beveik neabejojama, kad prieš tai budeliai šunis pasmaugė.

Nepavykus surasti nė vieno įtariamojo, policija sustabdė tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.