Gyvūnų grožio specialistė patarė, kaip papuošti augintinius šventėms

Artėjant didžiausioms metų šventėms žmonės suskumba gražintis, tačiau ne tik jie – vis dažniau pas grožio specialistus atvedami ir augintiniai. Be to, populiarėja ir įvairūs aksesuarai keturkojams – nuo prisegamų kaspinėlių iki spalvotų kojinaičių. Gyvūnų priežiūros specialistai sako, kad papuošti mylimą augintinį tikrai galima, tačiau tą daryti reikėtų tik specialiomis, gyvūnams pritaikytomis priemonėmis. Kuo augintinius puošti šiemet, pataria gyvūnų grožio specialistė.

Populiarėja ir įvairūs aksesuarai keturkojams – nuo prisegamų kaspinėlių iki spalvotų kojinaičių.<br> 123rf nuotr.
Populiarėja ir įvairūs aksesuarai keturkojams – nuo prisegamų kaspinėlių iki spalvotų kojinaičių.<br> 123rf nuotr.
Populiarėja ir įvairūs aksesuarai keturkojams – nuo prisegamų kaspinėlių iki spalvotų kojinaičių.<br> 123rf nuotr.
Populiarėja ir įvairūs aksesuarai keturkojams – nuo prisegamų kaspinėlių iki spalvotų kojinaičių.<br> 123rf nuotr.
Populiarėja ir įvairūs aksesuarai keturkojams – nuo prisegamų kaspinėlių iki spalvotų kojinaičių.<br> 123rf nuotr.
Populiarėja ir įvairūs aksesuarai keturkojams – nuo prisegamų kaspinėlių iki spalvotų kojinaičių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-12-03 09:31

Pasak parduotuvių tinklo KIKA veterinarijos gydytojos, farmacijos vadovės ir gyvūnų grožio specialistės Kamilės Ausmanės, Kalėdų ir Naujųjų metų šventėms keturkojų šeimininkai skuba ruoštis jau dabar. Augintiniai jau seniai nebėra tik „namų sergėtojai“, jie tapo lygiateisiais šeimos nariais, kuriems perkamos ir po eglute dedamos dovanos, rūpinamasi jų išvaizda bei visaverte mityba.

„Noras papuošti augintinį, ypač šaltuoju metų laiku, yra suprantamas: vėstant orams šeimininkai dairosi augintiniui specialių drabužių, kurie būtų ne tik šilti, bet ir stilingi, – sako K. Ausmanė. – Žmonės ieško raštuotų megztukų, striukių, batų, nepamiršta ir segtukų, kaspinėlių bei pasivaikščiojimams skirtų aksesuarų – šalikėlių ar peteliškių. Šventiniu laikotarpiu itin populiarios peteliškės ar kiti nuotaikingi aksesuarai. Jei gyvūnas nebando nusiimti papuošalo ar drabužio – vadinasi, šis jam tikrai netrukdo, atvirkščiai – šeimininko dėmesys nuteiks šventiškai ir patį keturkojį.“

K. Ausmanė išskiria 6 populiariausius augintinio puošimo būdus ir priemones. Kai kurie ne tik nuteiks gyvūną šventiškai, bet ir neleis jam sušalti vis labiau žvarbėjančiu oru.

Grožio priemonės ir procedūros

Aksesuarai. Ilgą laiką antkaklis ir pakabutis buvo vieninteliai augintinio aksesuarai, tačiau dėl šeimininkų norų bei grožio specialistų pastangų matome vis įvairesnėmis priemonėmis papuoštus keturkojus. Ilgo plauko šunys puošiami segtukais, kaspinėliais ar kitais akį traukiančiais aksesuarais.

K. Ausmanės teigimu, skoningai papuošti gyvūnai iš tiesų išsiskiria iš minios, atkreipia aplinkinių dėmesį. Svarbiausia nepamiršti, kad prisegamos ar prikabinamos priemonės turėtų neveržti augintiniui plaukų, netrukdyti matyti ar judėti. Svarstote, kuo papuošti augintinį šventiniu laikotarpiu? Tam puikiai tinka varpeliais papuoštas antkaklis, peteliškė ar skarelė ant kaklo.

Šukuosenos. Nors paprastai šeimininkai maudo ir kerpa augintinį paskatinti praktinių priežasčių (augintinis šeriasi, kailis veliasi ar skleidžia nemalonų kvapą), vis dėlto gyvūnų kirpyklos duris neretai praveria ir keturkojį papuošti norintys šeimininkai. Be įprasto estetinio kirpimo žmonės prašo padaryti šukuoseną augintiniui ar išskusti pasirinktą ornamentą. Šiomis procedūromis palepinti galima ne tik šunis, bet ir kates ar triušius.

Paklausa ypač išauga šventiniu laikotarpiu – šeimininkai prašo išskusti šventinius ornamentus, originaliai apkirpti gyvūną. Laikinos tatuiruotės. Sumaniusiems gyvūną papuošti laikina spalvota tatuiruote, privalu kreiptis į grožio specialistus ir jokiu būdu neeksperimentuoti patiems namuose. Specialistai naudoja augintiniams saugias, nealergizuojančias priemones, žino, kaip jomis naudotis.

Apranga – stiliui ir šilumai palaikyti

Megztiniai. Pasivaikščiojimui vėsiu oru šunims yra skirti specialūs megztiniai, kurie ne tik šilti, bet ir stilingi, be to, gali būti priderinti prie šeimininko aprangos. Vis dėlto reikėtų nepamiršti, kad drabužis turėtų būti kokybiškas. Svarbu, kad megztinis gerai priglustų, bet nespaustų gyvūno, netrukdytų jam laisvai kvėpuoti ir judėti. Taip pat rūbas turėtų būti pasiūtas iš kokybiškos, „kvėpuojančios“ medžiagos.

K. Ausmanė pažymi, kad šventiniu laikotarpiu populiariausi gausiais raštais išmarginti ar geometrinėmis formomis papuošti megztiniai.

Striukės ir apsiaustai. Kaip ir megztiniai, striukės bei apsiaustai yra skirti apsaugoti gyvūną nuo šalčio žvarbiu oru. Jie turėtų būti neperpučiami, atsparūs drėgmei ir pasiūti iš „kvėpuojančios“ medžiagos. Papildomai apsaugai nuo kritulių ir vėjo gali būti pritaisytas kapišonas. Drabužis turėtų būti lengvas, nevaržantis augintinio judesių.

Gyvūnų priežiūros specialistai tamsiuoju paros metu rekomenduoja rinktis tamsoje šviečiančios medžiagos striukę ar apsiaustą arba nepamiršti matomoje vietoje prisegti atšvaitą.

Kojinės. Specialios, šuns pėdai pritaikytos kojinės ir papuoš augintinį, ir apsaugos jį nuo šalčio, sumažins įsipjovimo ar panašių nelaimių tikimybę. Veterinarijos specialistai atkreipia dėmesį, kad geriausia rinktis kojines gumuotu padu – jis geriau sukimba su paviršiumi ir neleidžia paslysti. Be to, kojines rekomenduojama dėvėti šalčiui ir peršalimui jautriems, artritu sergantiems ar pėdas susižeidusiems gyvūnams.

Batai. Keturkojui pritaikyta avalynė, panašiai kaip ir kojinės, dėvima vengiant ar gydantis nuo traumų, sąnarių ligų bei peršalimo. Tačiau neperšlampami batai skirti ir drėgniems bei šaltiems orams, tad patariama atkreipti dėmesį, ar padas yra guminis, neperšlampamas. Renkantis batus reikėtų atsižvelgti į šuns dydį ir veislę, nuo to priklauso pado ilgis, kuris varijuoja nuo 12 iki 20 cm, o plotis – nuo 6,5 iki 9,5 cm.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.