Priėmė naują įstatymą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais: grės baudos ir net kalėjimas

JAV prezidentas Donaldas Trumpas šių metų lapkričio 25 dieną pasirašė įstatymą, kuriuo žiaurus elgesys su gyvūnais tampa federaliniu nusikaltimu ir nusikaltusieji bus baudžiami didelėmis baudomis bei kalėjimu iki septynerių metų (angl. „The Prevent Animal Cruelty and Torture – PACT). Pasirašydamas įstatymą prezidentas sakė, kad šis teisės aktas padės  žmonėms būti atsakingesniais ir humaniškesniais šios planetos gyventojais. 

Pasirašydamas įstatymą prezidentas sakė, kad šis teisės aktas padės  žmonėms būti atsakingesniais ir humaniškesniais šios planetos gyventojais. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Pasirašydamas įstatymą prezidentas sakė, kad šis teisės aktas padės  žmonėms būti atsakingesniais ir humaniškesniais šios planetos gyventojais. <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ggi.lt

Dec 28, 2019, 12:33 PM

Šis įstatymas pakeitė anksčiau buvusį (išleistą 2010 metais), kuris žiaurų elgesį su gyvūnais apibūdino kaip rengiamas gyvūnų kovas, jų filmavimą ir vaizdo įrašų su žiauraus elgesio scenomis platinimą. Naujasis įstatymas nebus taikomas skerdykloms, medžioklėje ir žvejyboje.

Pagal PACT įstatymą į žiauraus elgesio su gyvūnais sąvoką patenka ir gyvūnų deginimas, skandinimas, uždusinimas, seksualinis išnaudojimas ir kiti veiksmai. Svarbu paminėti tai, kad žiaurus elgesys su gyvūnais, jų kankinimas yra glaudžiai susijęs su smurtavimu apskritai. Tyrimai rodo, kad žudikai dažnai žaloja ir žudo gyvūnus prieš tai, kai jų aukomis tampa žmonės, tad labai svarbu tokius jų veiksmus viešinti, informuoti policiją ir užkirsti kelią kitiems nusikaltimams. 

Informacija paruošta Erikos Gasiul iš VšĮ „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“, siekiant skatinti žmones saugoti savo augintinius bei rūpintis gyvūnų gerove.

Informacijos šaltiniai:

www.nytimes.com/2019/11/25/us/politics/trump-animal-cruelty-bill.html

www.peta.org/blog/pact-act-signed-into-law/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.