Katinas daugiau kaip 50 kartų išgelbėjo savo šeimininkei gyvybę

Devynerių metų pūkuotas murklys išgelbėjo savininkės gyvybę daugiau nei 50 kartų pažadindamas ją.

Katinas daugiau kaip 50 kartų išgelbėjo savo šeimininkei gyvybę.<br> 123rf.com
Katinas daugiau kaip 50 kartų išgelbėjo savo šeimininkei gyvybę.<br> 123rf.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2020, 3:41 PM

Buvusi slaugytoja, kuriai diagnozuotas pirmojo tipo cukrinis diabetas, gali patirti priepuolius ar net panirti į komą, jei staiga kraujyje sumažėja cukraus kiekis, o tai gali būti mirtina, rašo „The Sun“.

Neįtikėtina, kad jos katinas Valteris gali užuosti cheminius pokyčius kūne, kai cukraus kiekis mažėja, ir puola žadinti savo šeimininkės.

Jungtinėje Karalystėje Dorsete gyvenanti moteris pasidalijo pasakojimu apie herojiškus savo katinėlio poelgius.

„Valteris tapo mano gyvybės gelbėtoju ir mažuoju mano herojumi. Ironiška tai, kad turėjome šunį tikėdamiesi, kad jis galės man padėti dėl mano būklės, tačiau katinas jį pranoko“, – sakė buvusi slaugytoja.

Pirmą kartą, kai Valteris išgelbėjo jai gyvybę, 48 metų moteris nesuprato keisto savo augintinio elgesio.

„Katinėlis yra šiek tiek reiklus. Jam nepatinka būti šlapiam ir, jei lyja lietus ir jis sušlampa, jis pažadina mane – net jei tai yra nakties vidurys. Taigi pirmą kartą, kai jis mane išgelbėjo, jis puolė trintis į mano veidą, o aš pagalvojau:„O, jis šlapias“, bet tada supratau, kad jis sausas“, – pirmą kartą kai augintinis išgelbėjo jos gyvybę prisiminė moteris.

Moteris tik atsikėlusi ir pajutusi sveigulį pasitikrino cukraus kiekį kraujyje, kuris, kaip paaiškėjo, buvo pasiekęs gyvybei pavojingą lygį. Nuo to karto moteris, kai tik katinas įsitaiso miegoti šalia jos, jaučiasi saugi.

Kačių elgesio specialistai tvirtina, kad kačių uoslė yra 14 kartų stipresnė nei žmonių, todėl jos gali užuosti cheminius pokyčius,kurie vyksta žmonių kūnuose.

„Nors aš girdėjau, kad šunys tai sugeba, bet pirmą kartą girdžiu apie tokią katę“, – sakė gydytojas Marios Anastasiadis.

Gyvūnų mylėtoja buvusi slaugytoja turi dar vieną katę, du triušius ir labradorą, vadinamą Chloe – kuri ir turėjo gelbėti šeimininkės gyvybę.

„Kai man pasireiškė liga, ketinome Chloe šmokyti nustatyti šiuos pokyčius kūne, bet greitai supratome, kad nors ji ri miela, neturi jokio supratimo apie tai. Paprastai šunys tuo garsėja... bet aš vietoj to turiu katę „, – neįtikėtiną savo istoriją pasakojo cukriniu diabetu serganti moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.