Mados pasaulyje garsi moteris pakraupo nuo Palangos veterinarijos gydytojų: „Gyvūnai jiems nerūpi!“

„Veterinaras Palangoje, Bangų gatvė 14, yra tikrai labai siaubinga vieta, kur būsite aprėkti, įžeisti, išvadinti melagiais ir svarbiausia – nebus pasirūpinta jūsų augintinių sveikata net ir už pinigus. Su Marsele ką tik buvome apšauktos ir išvarytos… Tikiuosi kuo greičiau rasti kitą gydytoją Klaipėdoje“, – tokį emocionalų įrašą savo paskyroje feisbuko paskutinįjį 2020 – ųjų vakarą, paskelbė pasaulio mados industrijoje garsi palangiškė, buvusi manekenė Rasa Kulytė, jau seniai gyvenanti Romoje, bet pastaruosius du mėnesius leidusi pas tėvelius Palangoje.

 Palangoje viešėjusi Rasa Kulytė gruodžio 31 – ąją patyrė labai nemalonų incidentą kurorto veterinarijos klinikoje, kur atvyko dėl sunegalavusio šuniuko.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Palangoje viešėjusi Rasa Kulytė gruodžio 31 – ąją patyrė labai nemalonų incidentą kurorto veterinarijos klinikoje, kur atvyko dėl sunegalavusio šuniuko.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tamara Zaiceva, vakarinepalanga.lt

Jan 12, 2021, 6:08 AM

Rasa Kulytė, su ja susisiekus „Vakarinei Palangai“, teigė, jog socialiniuose tinkluose viską surašė gal pernelyg emocionaliai, tačiau viskas įvyko būtent taip, kaip ji parašė.

Pasaulio mados industrijoje garsi palangiškė, buvusi manekenė Rasa Kulytė jau seniai gyvena Romoje, bet pastaruosius du mėnesius ji leido pas tėvelius Palangoje, o rytoj vėl išskrenda atgal į Italiją. „Pastaruoju metu taip ir gyvenu – pusmetis Italijoje, pusmetis – Lietuvoje“, – žurnalistei pasakojo Rasa.

Anot garsios moters, jos tėveliai augina du pudelius, vienas iš jų aštuonerių metų Marselė pastarosiomis dienomis sunegalavo: gruodžio 30 – osios vakarą namiškiai pamatė, kad šuniukas sunkiai kvėpuoja, dūsta.

„Kitą rytą, gruodžio 31 – ąją, paskambinau veterinarijos gydytojui, kuris dirba buvusios autobusų stoties patalpose įrengtoje klinikoje. Išklausęs, kas nutiko šunytei, jis pasakė, kad nupasakoti simptomai atitinka širdies nepakankamumo ligą, tad liepė nedelsti ir ieškoti veterinarijos gydytojo pagalbos, nes augintinis gali nebeišgyventi tų kelių šventinių dienų. Paaiškinęs, kad pats šią dieną jau nedirba, jis patarė kreiptis į gydyklą Bangų gatvėje – sakė, kad joje priimama nuo 17 iki 20 val. ir tądien jie turėtų dirbti. Taip pat jis pažadėjo, kad asmeniškai susisieks su savo kolegomis, paprašys priimti ir apžiūrėti sunegalavusią Marselę“, – „Vakarinei Palangai“ pasakojo moteris.

„Ko čia vaikštot?“

Anot Rasos, veterinarijos gydytojas, dirbantis senojoje Palangos autobusų stotyje, įspėjo moterį, kad Bangų gatvėje gyvūnai priimami be išankstinio užrašymo, laukiant gyvoje eilėje. Tad moteris su Marsele į Vidmanto Urbonovič kliniką „Veterinaras Palangoje“ atvyko jau anksčiau, apie 16.45 val. „Pagalvojau, jei ten gyva eilė, reikia važiuoti anksčiau, kad būtume kuo pirmesnės“, – pasakojo moteris.

„Nežinau visų vardų, kas dirba toje klinikoje Bangų gatvėje. Jau prie įėjimo mus pasitiko vyras ir pradėjo pakeltu balsu piktintis, ko mes atėjome, ar nežinome, kad jau Nauji metai, o jie taip pat yra žmonės ir nori švęsti. Tada pasirodė vyresnis vyras ir taip pat pradėjo piktai moralizuoti – neva vaikšto čia visokie, kai jie jau nedirba, nežinia, ko nori. Prie vyrų prisijungė ir kitoje patalpoje buvusi moteris, ji pro uždarytas duris taip pat šaukė, kad gydytojai šiandien nedirba, šiandien Nauji metai ir jie turi teisę nedirbti. Tuomet ir aš garsiai paklausiau moters, ar jie ne gydytojai, ar širdies neturi? Man buvo pasakyta, kad tai yra privati įstaiga, niekas nieko daryti neprivalo ir dirbama tada, kai nori“, – nemalonią pažintį Naujųjų metų išvakarėse su veterinarijos gydykla Bangų gatvėje prisiminė Rasa.

Gydytojų neįtikino ir moters paaiškinimas, jog jai čia patarė ateiti jų kolega iš Vytauto gatvės. „Jie teigė netikį tuom, ką aš sakau, ir tuoj patikrinsią mano žodžius. Tada vienas iš vyrų kelis kartus kažkam skambino, tačiau atsiliepta nebuvo. Tuomet, man girdint, kažkuris replikavo apie savo kolegą, kad šis tikriausiai jau viskas, prisišventęs“, – pasakojo Rasa ir teigė net nustėrusi, kai išgirdo, ką šie gydytojai kalba apie savo kolegą girdint visai pašaliniam žmogui.

Galiausiai, anot augintinį bandžiusios gelbėti palangiškės, ji buvo ne tik apšaukta, bet ir išvadinta melage, nes neva su niekuo nesitarusi iš anksto dėl priėmimo, ir suprato, jog yra išprašoma bei privalanti palikti gydyklą. Išėjusi iš patalpų ir pasijutusi lyg gavusi antausį nežinia už ką, Rasa savo emocijas išliejo „poste“ socialiniuose tinkluose.

Pritrūko žmogiškumo

Labai malonaus balso tembro moteris, pasakodama žurnalistei apie šį nesmagų incidentą, nesikarščiavo, nekėlė balso, nesivėlė į jokias apkalbas ar intrigas, o į žurnalistės bandymus išprovokuoti kokį aštresnį pasisakymą inteligentiškai komentavo, jog ji tik norinti, kad žmonės, o gal ir atitinkamos tarnybos įvertintų tokį veterinarijos gydytojų poelgį ir padarytų atitinkamas išvadas.

„Kas nutiko šuniukui, visai tarp kitko jie paklausė tik po viso to man visiškai nesuprantamo šaukimo ant manęs ir netikėto pykčio pliūpsnio. Aš panašios situacijos, kai ant manęs rėkiama, neturėjau gal jau dvidešimt metų. Nežinau, kodėl šioje klinikoje žmonės elgėsi taip neadekvačiai, nesolidžiai, taip viską suasmenino… Išėjusi į lauką apsiverkiau…“, – žurnalistei pasakojo moteris. Anot jos, šio „priėmimo“ jai nepavyko pamiršti ir po kelių valandų pasitinkant Naujuosius metus.

„Nesuprantu, kaip taip galima, jie gi gyvūnų gydytojai, mano supratimu, jiems gyvūnai turi būti kur kas svarbiau nei Naujųjų metų šventimas. Tai juk jų darbas, pašaukimas. O jie elgėsi kaip kokie neadekvatūs žmonės, mane labai suglumino toks nejautrumas, abejingumas keturkojui ligoniui, jiems pritrūko elementaraus žmogiškumo. Net turguje dirbantys žmonės aptarnauja kur kas mandagiau nei mane priėmė šie aukštuosius mokslus baigę gydytojai“, – nuogąstavo pašnekovė.

Komentarai – labai skirtingi

Šis įrašas socialiniuose tinkluose sulaukė daugybės pasidalijimų ir komentarų. Vieni teigė dažnai einantys į šią gydyklą ir visada, bet kuriuo paros metu, sulaukiantys pagalbos, kiti smerkė tokį veterinarijos gydytojų elgesį ir prisiminė savo patirtį, kuri nevisad buvo maloni.

„Man irgi keista, kaip ši įstaiga dar turi lankytojų, matau niekas nesikeičia… Prieš kokį 14 metų operavom kalytei auglius ten, po operacijos buvo blogai, bandžiau skambinti, pasikonsultuoti, buvo pasakyta – ne darbo valandos, ko čia skambini“, – Facebooke komentavo Raimonda G.

„Jis mano šuniuką, galima sakyti, numarino! Niekada ten neveskit savo augintinio! Jį apskritai reiktų uždaryti visam! Net nežinau, kokią jis veterinariją baigęs“, – piktinosi Laura.

„Nežinau… Mus tai priėmė net naktį extra, kaip tik 30 d. Kruopščiai apžiūrėjo, nes įtarėm, kad skrandis apsivertęs galėjo būti. Patys ankstų rytą paskambino, paklausė, kaip sekasi, ar viskas gerai ir t.t. …

Paskui kitas seniau įvykis buvo, kai extra vakare ir nelengvai operacijai priėmė, irgi paskui domėjosi, sekė, kaip sveiksta..

Nemažai augintinių turime, visus tik ten vedame ir jokių bėdų… Katiną iš gatvės priglaudžiau su itin sudėtingu kojos lūžiu, kur dauguma veterinarų siūlė arba nupjaut koją, arba užmigdyti, o jie priėmė ir stebuklingų rankų bei didelės kompetencijos dėka katinas ir koją turi, ir dar nepasakysi, kad kada nors gyvenime lūžus ji buvo“, – Faceboke pasakojo Eglė Mulevičiūtė.

„Vidmantas tikrai nerealus daktaras. Yra ir per išeigines priėmęs, ir po darbo valandų. Visada malonus ir dėmesingas. Ėjom, einam ir ateityje eisime tik pas jį“, – teigė Kostu Pajūriu pasivadinęs vyras.

„Vakarinės Palangos“ pašnekovė žurnalistei šiandien teigė, jog gal ir gerai, kad jos nepriėmė šie veterinarijos gydytojai: „Man parašius apie šią nemalonią situaciją, internete pasipylė begalė komentarų, prisiskaičiau ir daug labai neigiamų. Kita vertus, jei jie su žmogumi taip elgiasi, tai kaip tada su gyvūnais, kai šie paliekami vieni, be šeimininkų, klinikoje gydyti?“, – nuogąstavo pašnekovė.

Pažįsta Silvio Berlusconį

Trisdešimt ketverių metų palangiškė Rasa Kulytė Romoje gyvena nuo 2007 metų.

Prieš devynerius metus jos pavardė itin daug skambėjo tiek Italijos, tiek Lietuvos spaudoje.

Italų spauda tuomet Rasą aprašė kaip pritrenkiančios išvaizdos blondinę, kurios grožiui nepajėgė atsispirti net pats tuometis premjeras Silvio Berlusconi. 2011 metais kilus skandalui dėl Italijos Vyriausybės vadovo rengiamų pasilinksminimo vakarėlių su nepilnametėmis, Italijos spauda paminėjo, jog tarp svečių galimai galėjo būti ir gražuolė lietuvaitė.

Tuomet Romoje apsilankęs televizijos prodiuseris Edvardas Žičkus susitiko su Rasa ir parengė su ja išskirtinį interviu laidai „Gyvenimas yra gražus“.

Edvardas tikino, kad Romoje įsikūrusi R.Kulytė – išties labai graži, o jos patrauklumui neatsispiria daug vyrų, juolab karšto temperamento italai. Tačiau pirmiausia lietuvė jam paliko bendrauti mėgstančios, išsilavinusios merginos įspūdį. Lietuvoje įgijusi dailės pedagogo specialybę, ji laisvai kalba keturiomis kalbomis: lietuvių, rusų, anglų ir italų, domisi politika ir menais.

„Rasa iš tiesų pažįsta premjerą S.Berlusconi. Mergina šia pažintimi labai didžiuojasi. R.Kulytės mylimasis dirba parlamente, yra verslininkas ir vienas aktyviausių premjero rėmėjų. Per jį lietuvė ir susipažino su S.Berlusconi. Vėliau net kelis mėnesius Rasa dirbo jo rinkimų štabe 2008-aisiais jam trečiąkart tampant Italijos ministru pirmininku. Lietuvė ne kartą yra dalyvavusi oficialiuose priėmimuose S.Berlusconi rezidencijoje, kartu su Stefano svečiavosi pas jį“, – tuomet pasakojo E.Žičkus.

Keliems didžiausiems Lietuvos žiniasklaidos portalams tuomet pabandžius pripaišyti Rasai intymius santykius su tuomečiu Italijos Premjeru, vėliau teko atsiprašyti moters ir savo informaciją paneigti.

Romoje visi pamišę dėl gyvūnų

Rasa kalbėdama su „Vakarine Palanga“ pasakojo, jog modelio karjerą jau baigė, o dabar siekia antrojo bakalauro – Romoje studijuoja rūbų dizainą ir scenografiją.

„Mane labai traukia menas. Klaipėdos universitete baigiau dailės terapiją ir pedagogiką, dabar štai mokausi Romoje. Dėl pandemijos paskaitos vyksta nuotoliniu būdu, bet krūvis tikrai labai didelis. Esame jauni žmonės, norisi gyvenime daug ko pasiekti“, – kalbėjo jauna moteris.

Ji sakė labai pasiilgstanti tėvų ir gimtosios Palangos. „Esu išmaišiusi visą pasaulį, tačiau gražesnės vietos nei mūsų Palanga niekur nemačiau. Miestas taip neįtikėtinai keičiasi, gražėja, visada labai noriu čia sugrįžti ir pabūti“, – nuoširdžiai kalbėjo Rasa.

Paklausta, ar būtų sulaukusi pagalbos jau prieš pat Naujuosius Romoje, pašnekovė net neabejojo. „Ten visi labai pamišę dėl gyvūnų, labai juos myli, nutikus bėdai net vidury gatvės žmonės suskubtų padėti. Čia daugybė klinikų, visur labai maloniai priima, Romoje labai šilti ir geranoriški žmonės, – pasakojo palangiškė, Romoje auginantį ir savo keturkojį. – Aš nesu išpuikus, nereikalauju sau išskirtinio dėmesio, tiesiog esu įpratus prie kitokio, šiltesnio bendravimo. Nesuprantu, negi čia, Palangoje, tu privalai turėti kažkokį išskirtinį statusą, būti kažkuo nusipelnęs, kad tave gruodžio 31 – ąją priimtų veterinarijos gydytojai?“.

Šįryt pudelytę Marselę apžiūrėjo ir gydymą skyrė senosios autobusų stoties patalpose dirbantis Yaroslavas Tkhir.

„Gal tiesiog atsigriebė ant manęs?“

„Vakarinės Palangos“ kalbintas Vidmantas Urbonovič nepanoro papasakoti savo susitikimo su Rasa versijos. „Manęs visiškai nedomina tai, kas rašoma socialiniuose tinkluose. Toks mano komentaras, ir kitokio nebus“, – žurnalistei sakė veterinarijos gydytojas ir daugiau kalbėti atsisakė.

Teisingumo dėlei reiktų pasakyti, kad ir pati „Vakarinės Palangos“ žurnalistė ne kartą lankėsi gydykloje „Palangos veterinaras“ su savo augintiniu. Gal keletą kartų gydytojas nelabai maloniai ir pakėlė balsą, kad nenulaikau apžiūrimo gyvūno, kuris spurdėjo išsigandęs, tačiau dėl kompetencijos ir suteiktos pagalbos, kuri buvo tikrai kvalifikuota, jokių priekaištų daktarui Vidmantui negalėčiau pareikšti.

„Man susidarė toks įspūdis, kad ten atsiradau tiesiog ne laiku ir ne vietoje. Žinot, kaip būna, kartais žmonės dėl kažko sukonfliktuoja, o tu netyčia patenki į tą konfliktinę situaciją ir ant tavęs atsigriebia“, – svarstė Rasa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.