„Užminavo“ kelio vidurį: teko rinktis – bristi į balą ar šuns šeimininko paliktą „dovanėlę“

Nutirpus sniegui akis badančios šunų krūvelės kaip reikiant erzina aplinkinius. Kaip su tokiais nevaleikomis kovoti? Galima belstis į sąžinę ir protą. Bet galima žvelgti ir žaismingai, nes stipriausiu ginklu su negerovėmis vis dėlto išlieka juokas.

 L.Niurkienė ir A.Ylienė svarstė, kokio įžūlumo turėtų būti šunų šeimininkai, savo keturkojų išmatas paliekantys netgi per patį tako vidurį.<br> A.Švelnos nuotr.
 L.Niurkienė ir A.Ylienė svarstė, kokio įžūlumo turėtų būti šunų šeimininkai, savo keturkojų išmatas paliekantys netgi per patį tako vidurį.<br> A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loeta Kiburytė, „Panevėžio kraštas“, www.panskliautas.lt

Mar 4, 2021, 10:41 AM

Takas nusėtas „bombomis“

Vos tik pradėjus tirpti sniegui, atsivėrė kasmetė artėjančio pavasario bėda – nesurinktos šunų išmatos. Tokiomis „bombomis“ ištisai nusėtas bemaž visas Panevėžys.

Per pietų pertrauką pasivaikščioti Panevėžio Šiaurine gatve išėjusios Liana Niurkienė ir Asta Ylienė nebeišlaikė – toks šunų šeimininkų abejingumas ir įžūlumas, jų tikinimu, jau peržengė bet kokias ribas.

„Ir iš vieno šono šunų išmatos, ir iš kito... Tik ir žiūrėk, kad neįliptum... O, čia jau kažkas nepastebėjo... Kiek įžūlumo reikia, kad nesusirinktum savo šuns krūvelių, kur vaikšto ir suaugusieji, ir vaikai“, – stebėjosi moterys.

Korespondentei ir abiem jos pašnekovėms tuo metu kaip tik iškilo dilema – priekyje telkšojo gan gilios balos. O per vandeniu neapsemto tako vidurį, kur galėtum pastatyti koją, riogsojo didelė šuns palikta krūva.

Piktina ne šunys, o jų šeimininkai

„Pykstame ne ant šunų, o ant jų šeimininkų. Ir šiaip, iš mandagumo, pagarbos kitiems turėtų susiprasti ir augintinio „bombas“ surinkti... O jei vidinės kultūros trūksta, tai juk turėtų būti skiriamos baudos“, – stebėjosi panevėžietės.

Jos svarstė, kaipgi prisibelsti į nevaleikų širdis ir galvas.

Šiaurinė gatvė atidaryta tik praėjusį vėlų rudenį, taigi visai nauja, su dviratininkų ir pėsčiųjų taku. L.Niurkienė neslėpė apmaudo, kad tiek darbo, lėšų į ją sudėta, o vaizdą ir nuotaiką gadina tokios keturkojų „dovanėlės“.

Moters manymu, juk šeimininkai galėtų šunis vesti ir tako pakraščiu, bet ne, keturkojų pritūpta pačiame viduryje.

Patiems nevaleikoms tokie nepatogumai dažnai – kaip vanduo nuo žąsies. Todėl dvi kūrybingos panevėžietės nusprendė su tuo kovoti smagiai pasijuokdamos. Apie tai skaitykite straipsnyje „Šuns kakas virto patiekalu pieštoje lėkštėje“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.