Svajojantiems apie veislinį šuniuką – policijos perspėjimas

Policija pastebi, kad šalyje pastaruoju metu suintensyvėję sukčiavimai, kuomet prašoma pervesti avansą už neva parduodamą veislinį šunį.

 Nepapulkite į eletroninėje erdvėje siaučiančių sukčių pinkles!<br> Policijos nuotr.
 Nepapulkite į eletroninėje erdvėje siaučiančių sukčių pinkles!<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2021, 3:19 PM

Sukčiai sugeba patiklius šuniukų mylėtojus įtikinti, jog avanso reikia dėl to, kad pageidaujančiųjų įsigyti mielą keturkojį yra daug, o avansas bus garantija pačiam pirkėjui.

Įspėjame, kad elektroninėje erdvėje ieškodami mėgstamos veislės augintinio, būtumėte atsargūs! Skelbimų portaluose suradę išsvajotą šuniuką, pirmiausia pamėginkite internete paieškoti informacijos ir atsiliepimų apie pardavėjus.

Bendraudami su jais telefonu ar žinutėmis, nepraraskite budrumo, nes sukčiai gali maloniai papasakoti apie šuniuko kilmę, siųsti gražias nuotraukas, pažadėti, kad jau netrukus galėsite atvykti jo apžiūrėti – tereikia pervesti avansą. Dažnai pirkėjui atsiunčiama ir pasirašyta fiktyvi pirkimo-pardavimo sutartis, taip gudri sukčių afera atrodo dar įtikinamesnė.

Pervedus rezervacijos mokestį arba visą sumą už parduodamą šuniuką su pardavėju susisiekti nebepavyksta.

Nepapulkite į eletroninėje erdvėje siaučiančių sukčių pinkles!

Visais atvejais, apie pastebėtus pažeidimus būtinai praneškite tel. 112 arba per www.epolicija.lt. Pranešę policijai padėsite efektyviau ir greičiau išaiškinti sukčius – visi gauti pranešimai yra registruojami, analizuojami, gretinami ir susiejami pagal bendrus požymius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.