Radviliškio rajone kankintą šunelį atėmė iš jo šeimininkės

Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai (VMVT) tikrinant įtarimus apie šeimininkų neprižiūrimą, galimai negydomą sergantį šunį Radviliškio rajone VMVT Šiaulių departamento inspektoriai suradę šį augintinį ir užfiksavę jo laikymo salygų pažeidimus, iškart paėmė iš laikytojo. Gyvūnu jau rūpinasi gyvūnų globos organizacija, o šeimininkei, nors ir pripažinusiai, kad elgėsi nederamai, pradėta administracinė teisena.

 Radviliškio rajone kankintą šunelį atėmė iš jo šeimininkės.<br> VMVT nuotr.
 Radviliškio rajone kankintą šunelį atėmė iš jo šeimininkės.<br> VMVT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 12, 2021, 4:35 PM

„Gyvūno augintoja patikrinimą atlikusiems inspektoriams aiškino nusprendusi gydyti savo šunį pati, nors to realiai nedarė, galvodama, kad liga savaime praeis, į veterinarijos gydytojus nesikreipė. Į tokias situacijas žiūrime labai rimtai ir negalima toleruoti tokio aplaidumo, abejingo požiūrio gyvūno poreikiams. Padėti išvengti tokių situacijų ateityje padėtų visų gyvūnams neabejingų žmonių susitelkimas, kartu keičiant vis dar nemažos dalies visuomenės požiūri į augintinius, šunis, nes tai visų pirma reiškia didelę atsakomybę. Deja, daugeliui šunų šeimininkų vis dar atrodo, kad būda, dubenėlis su vandeniu ir maistas yra viskas ko reikia augintiniui, tačiau taip nėra. Būtina suprasti, kad nusprendus auginti šunį, katę ar bet kurį naminį gyvūną, tampi už jį atsakingas visam laikui, privalai pasirūpinti ne tik tuo, kad gyvūnas būtų pamaitintas, bet užtikrinti tinkamas gyvenimui sąlygas, prireikus pasirūpinti, kad jam būtų suteikta visapusiška veterinarinė pagalba. Tai ne tik moralinė šeimininkų atsakomybė, bet ir pareigos, kurias numato Lietuvos teisės aktai‘, – pabrėžia VMVT direktorius Mantas Staškevičius.

Šiuo metu ligos kankintas gyvūnas jau saugiose rankose ir yra prižiūrimas. VMVT inspektoriai nedelsiant jį paėmė iš laikytojos, kuri neturi galimybės juo tinkamai pasirūpinti, ir nuvežė į vietos veterinarijos kliniką, kur nuo parazitų nukentėjusiam gyvūnui augintiniui skubiai suteikta reikalinga veterinarinė pagalba ir pradėtas gydymas.

Tęsiant atvejo tyrimą, bus sprendžiama dėl šio gyvūno augintinio laikytojos atsakomybės.

VMVT veterinarijos inspektoriai nuoširdžiai dėkoja visiems, kurie teikia bet kokią žinomą informaciją apie netinkamo elgesio su gyvūnais atvejus, kad žmonės nelieka abejingi neprižiūrimiems keturkojams.

VMVT prašo apie pastebėtus gyvūnų sveikatos ir gerovės pažeidimus informuoti veterinarijos inspektorius pranešant bet kuriam regioniniam VMVT padaliniui arba nemokama telefono linija 8 800 40 403 (visą parą). Pranešimus taip pat galima atsiųsti ir el. paštu skundai@vmvt.lt. Dėl žiauraus elgesio su gyvūnais ar jų kankinimo reikia pranešti policijai bendrosios pagalbos centro numeriu 112.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą