Klaipėdietė „Nuaro“ darbuotojus apkaltino katės vagyste

Liepos 19-ą dieną į „Nuaro“ gyvūnų globos namus, esančius Klaipėdoje buvo pristatyta beglobė katė, kuri buvo rasta prie viešbučio „Euterpė“.

 Klaipėdietė „Nuaro“ darbuotojus apkaltino katės vagyste.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
 Klaipėdietė „Nuaro“ darbuotojus apkaltino katės vagyste.<br> 123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ve.lt

2021-07-21 16:00

Katę pristatęs pilietis „Nuaro“ darbuotojams pasakojo, kad minėta katė jau savaitę vaikštinėja prie viešbučio ir gali būti išmesta arba pasiklydusi. Katė buvo pastebėta maisto beieškanti minėto viešbučio konteineriuose.

Pirminės apžiūros metu įstaigoje nustatyta, kad katė yra neženklinta mikroschema, nors LR Seimas jau yra priėmęs įstatymą, kad ženklinimas yra privalomas.

Kitą dieną atsiradusi katės šeimininkė, gyvūnų prieglaudos darbuotojus apkaltino katės vagyste ir atsisakė bendradarbiauti su įstaigos darbuotojais, kurie augintinę paženklino mikroschema taip, kaip reikalauja šalies įstatymai ir įstaigos taisyklės.

„Norime tik dar kartą patikinti, kad mes dedame visas pastangas, jog gyvūnai, kurie yra neprižiūrimi būtų saugūs ir turėtų prieglobstį, o visi pasiklydę ir išmesti rastų jaukius ir šiltus namus“, – skelbiama pranešime.

Minėtas įvykis tik dar kartą įrodė, kad neabejingų žmonių dėka katė sulaukė deramos pagalbos ir rūpesčio.

Gyvūnų globos namų darbuotojai ragina visus gyventojus atsakingai rūpintis savo augintiniais, kurie yra tolygūs šeimos nariai, o negalint jų išlaikyti ar pasikeitus gyvenimo sąlygoms, juos saugiai pristatyti į globos įstaigas, kuriuose gyvūnai sulauks pagalbos ir ras naujus namus.

Dėl šio įvykio „Nuaro“ administracija kreipėsi į Klaipėdos vyriausią policijos komisariatą, Veterinarijos maisto ir veterinarijos tarnybos Klaipėdos departamentą ir miesto administraciją, kad pradėtų tyrimus ir priimtu atsakingus sprendimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.