Marijampolėje prakalbo apie gyvūnėlių kapines: šiais laikais aukojamos net specialios mišios

Marijampolės savivaldybė kviečia gyventojus ir augintinių šeimininkus į diskusiją, ar mieste reikalingos legalios gyvūnėlių kapinės.

Gyvūnų kapinės.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Gyvūnų kapinės.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 15, 2021, 7:53 AM

„Mylimi augintiniai daugeliui iš mūsų yra patapę šeimos nariais. Rūpestingai juos globojame, perkame įvairiausius skaniukus, aksesuarus, pergyvename, kai jie suserga ir liūdime, kai jie iškeliauja į „gyvūnėlių rojų“.

Šiais laikais aukojamos net specialios mišios gyvūnams, į kurias susirenka keturkojų lydimi gyvūnų mylėtojai, o Lietuvoje vienos po kitų steigiamos gyvūnėlių kapinės.

Kviečiame marijampoliečius padiskutuoti ar Marijampolėje reikalinga vieta, kur galėtume civilizuotai atsisveikinti su savo augintiniais ir aplankyti jų kapelius bei kokioje vietoje būtų tinkamiausia įrengti gyvūnėlių kapines. O gal vis daugiau Lietuvos miestų steigiamos gyvūnų kapinės yra tiesiog iš užsienio atkeliavusi mada?

Vieša diskusija vyks rugsėjo 16 dieną, 18 valandą, Marijampolės savivaldybės administracijos I aukšto salėje. Bus pristatoma šiuo metu egzistuojanti atsisveikinimo su gyvūnais praktika, kituose Lietuvos miestuose įrengtos gyvūnėlių kapinės ir pasiūlymai kur tokias kapines galima būtų įrengti Marijampolėje.

Kviečiame aktyviai dalyvauti – mums svarbi Jūsų nuomonė.

Būtina išankstinė registracija el. paštu komunikacija@marijampole.lt, nurodant savo vardą ir pavardę bei telefono numerį.

Būtina turėti galimybių pasą“, – rašoma savivaldybės feisbuko puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.