Iš šunį spardžiusios šeimininkės konfiskuoti 6 gyvūnai: gresia bauda iki 3200 eurų

2021 m. lapkričio 2 d. prašymu pradėti administracinio nusižengimo teiseną dėl žiauraus elgesio su gyvūnu GGI kreipėsi į Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Kauno departamento Kėdainių skyrių, pranešdama apie vaizdo įraše užfiksuotą žiaurų elgesį su gyvūnu.

 Iš šunį spardžiusios šeimininkės konfiskuoti net 6 gyvūnai.<br> Stop kadras
 Iš šunį spardžiusios šeimininkės konfiskuoti net 6 gyvūnai.<br> Stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

ggi.lt

Jan 11, 2022, 12:24 PM

Vaizdo įraše buvo matyti, kaip gyvūno laikytoja spardo ir muša savo augintinį. Į GGI besikreipusios pranešėjos teigimu, šuo nėra agresyvus, labai baikštus, išsigandęs, šuns šeimininkė be jo laiko dar daug gyvūnų, kurie nėra prižiūrimi ir nuolat patiria laikytojos smurtą.

VMVT atliko neplaninį patikrinimą, kurio metu nustatė žiaurų elgesį su gyvūnais – patikrinimo metu rasti šeši šunys, kurie buvo laikomi netinkamomis sąlygomis, visi jie paimti iš laikytojos ir perduoti globėjams.

Gyvūnų laikytoja už gyvūnų gerovės reikalavimų pažeidimą ir žiaurų elgesį su gyvūnais, šunų kankinimą, sukeliant gyvūnams grėsmę žūti ar būti suluošintiems, nubausta pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnio 18 dalį, kuri numato, kad žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo devynių šimtų iki trijų tūkstančių dviejų šimtų eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.