Nemokamais špicų veislės šuniukais susigundžiusi moteris liko be augintinių ir dar prarado apvalią sumą

Patarlės, kad nemokamo sūrio galima rasti tik pelėkautuose, tikriausia negirdėjusi 42 metų Pakruojo rajono gyventoja tapo išmanių sukčių auka.

 Nemokamai špicų veislės šuniukų įsigyti panorusi moteris pateko į sukčių pinkles ir neteko 485 eurų.<br> M.Patačiaus asociatyvi nuotr.
 Nemokamai špicų veislės šuniukų įsigyti panorusi moteris pateko į sukčių pinkles ir neteko 485 eurų.<br> M.Patačiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 18, 2022, 3:43 PM

Nemokamai mielai atrodančių šuniukų įsigyti panorusi moteris pateko į sukčių pinkles ir neteko 485 eurų.

Pareiškimą policijai parašiusi Pakruojo rajono gyventoja sakė, kad rugpjūčio pradžioje feisbuke rado skelbimą apie dovanojamus špicų veislės šuniukus.

Mielai atrodančių padarėlių įsigyti panorusi moteris susisiekė su skelbimą patalpinusiais asmenimis ir pareiškė norinti gauti du tokius šuniukus.

Po neilgai trukusio susirašinėjimo Pakruojo rajono gyventojai buvo pažadėta atsiųsti du šuniukus. Moteris buvo perspėta, kad vieno šuniuko atsiuntimo išlaidos gali siekti apie 100 eurų.

Su tokiu pasiūlymu sutikusi moteris pervedė pinigus į jai atsiųstą sąskaitą.

Belaukdama šuniukų Pakruojo rajono gyventoja gavo dar vieną pranešimą, kad iškilo sunkumų dėl šuniukų pervežimo per valstybinę sieną – reikia draudimo.

Už siunčiamų šuniukų draudimą sumokėjusi moteris netrukus gavo dar vieną pranešimą, kad šuniukams pervežti reikia specialių dėžių, kuriuos kainuoja nepigiai.

Po to sekė dar vienas pranešimas, kad vežamus šuniukus reikia paskiepyti, o vakcinos taip pat kainuoja pinigus.

Kelis kartus pinigus už reikalaujamas paslaugas pervedusi moteris galiausiai suprato, kad yra mulkinama, ir nusprendė kreiptis į policiją.

Nukentėjusiosios pareiškimą gavę pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.