Pagalbos šauksmas: leukemija serganti Kobė nebegali gyventi prieglaudoje

Nežinau, kaip jūs, tačiau aš turiu įprotį viską tikrinti. Todėl išgirdus žodį „Kobė“ rankos pačios siekia „Google“ parinkties. Rezultatas štai toks: Kobė – Japonijos miestas Honšiū saloje. Tai didelis uostas bei turistų mėgiamas miestas. Vaizduotė pati ima piešti grakščius nedidukus japoniškus namelius, žydinčias sakuras, kimono, no teatro spektaklius. Ir laivus. Laivus, laivelius, laiviūkščius. Nesuskaičiuojamą jų daugybę, grakščiai siūbuojamą jūros bangų... Stop. Kobė, apie kurią noriu papasakoti, neturi laivo. Ir grakštaus popierinio namelio ji neturi. Žydinčių sakurų taip pat nematė. Kobė yra ne tolimoje Honšiū saloje, o „Lesės“ prieglaudoje Vilniuje. Kobė – rainos, baltu „seilinuku“ ir „pirštinaitėmis“ pasidabinusios katytės vardas. 

Katytė maždaug prieš metus drauge su trimis savo vaikeliais pateko „Lesės“ globon. Savanoriams padedant sėkmingai išaugino savo mažylius, kurie jau senokai rado namus. O mamytė Kobė liko.<br>„Lesė“ nuotr.
Katytė maždaug prieš metus drauge su trimis savo vaikeliais pateko „Lesės“ globon. Savanoriams padedant sėkmingai išaugino savo mažylius, kurie jau senokai rado namus. O mamytė Kobė liko.<br>„Lesė“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Meškienė

Feb 21, 2013, 12:08 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 9:56 AM

Katytė maždaug prieš metus drauge su trimis savo vaikeliais pateko „Lesės“ globon. Savanoriams padedant sėkmingai išaugino savo mažylius, kurie jau senokai rado namus. O mamytė Kobė liko.

 Į prieglaudą vis užsuka katinėlį priglausti norintys žmonės. Vis kažką išsirenka. O Kobės, deja, niekas nepastebi. Štai tau ir „turistų mėgstamas miestas“...

Žiūriu į Kobę ir klausiu savęs: kodėl? Na, taip - ji nepasižymi išskirtine išvaizda, tačiau yra tikrai simpatiška rainiukė. O jos būdo savybės – vien privalumai. Katytė – rami, draugiška. Gal „nepuola žmonėms ant kaklo“, bet jų nebijo. Jei turėtų progą praleisti žmonių draugijoje daugiau laiko, gal taptų tikru „pleistriuku“.

Tačiau mane labai liūdina tai, kad dėl tam tikrų priežasčių Kobė negali gyventi prieglaudos kačių kambarėlyje. Kobė – viena tų prieglaudos gyventojų, kurie, būdami lyg ir sveiki, kuriems nereikalingos nuolatinės veterinarų apžiūros ar gydymas, yra nesaugūs kaimynai savo „kailio sesėms ir broliams“.

Katytė yra corona viruso nešiotoja. Lyg to būtų maža, ji serga leukemiją (žinau, kad negalima sakyti „turi“, bet rašyti žodį „serga“ apie visiškai niekuo nesiskundžiančią katytę nekyla ranka). Kaip grėsmingai šie du žodžiai beskambėtų, katytė yra sveika. O jei bus gerai prižiūrima rūpestingų šeimininkų, turės puikias galimybes nugyventi laimingą sveiko gyvūno gyvenimą.

Tiesa, kontaktas su kitomis katytėmis ir katinėliais – nepageidaujamas. Juk negalima ignoruoti apsikrėtimo tikimybės. Todėl Kobė, kurios užkratai visiškai nepavojingi žmonėms, leidžia laiką narvelyje. Toks štai „japoniškas namelis“... Kobė juk nieko blogo neikam nepadarė, tik kažkada gimė niekam nereikalinga. Vis dar nereikalinga...

Tad ir kreipiamės į jus, nebijančius to, ko bijoti nereikia. Į jus, gal norinčius aplankyti Kobę, bet negalinčius nukakti į Japoniją. Kobė, miela rainiukė skvarbiu žvilgsniu, yra čia pat, Vilniaus pakraštyje. Ji laukia galimybės išeiti iš „įkalinimo vietos“, iš savo narvelio. Vienintelė sąlyga ją išlaisvinti – žmogus, ištarsiantis: „Aš noriu ja rūpintis, ji mano širdyje.“ Nejaugi tokio žmogaus nėra? Negali būti... O juk kelionė žmogaus ir katytės draugystės vingiais galėtų būti įstabi...

Kobė gyvena Vilniuje esančioje gyvūnų prieglaudoje „Lesė“.

Kobei atlikta sterilizacija.

Dėl Kobės skambinkite tel. nr. 8 605 33452.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.