Kvėpuok, Samantyt, kvėpuok

Juokingas pavadinimas? Bet ne iš piršto laužtas. Kad pamatytumėt, kaip pasikeičia gyvūnėlio laikysena, žvilgsnis, kai nebespaudžia krūtinės ir gali laisvai kvėpuoti.

Operacija padaryta, viskas sutvarkyta - taigi, kvėpuok, Samantyte, ramiai, pilna krūtine, dabar jau galima.<br>Lina Užmiškytė
Operacija padaryta, viskas sutvarkyta - taigi, kvėpuok, Samantyte, ramiai, pilna krūtine, dabar jau galima.<br>Lina Užmiškytė
Daugiau nuotraukų (1)

VšĮ „Mažoji Liza“

Apr 16, 2013, 11:13 AM, atnaujinta Mar 8, 2018, 5:30 AM

Kai Samantytė buvo visai maža, gal dviejų mėnesių, ją ištiko nelaimė: kažkoks erodas smarkiai spyrė ar smogė mažai katytei, o gal šveitė ją ant kokio nors kieto daikto. Ji išsikapstė. Neturėjo kam pasiskųsti, nes neturėjo šeimininkų, na, bent jau mes tokių nepažįstame. O iš kur žinau, kad taip nutiko? Nes mačiau jau suaugusios rentgeno nuotrauką: išplyšusi diafragma; širdis, plaučiai prispausti kažkur prie nugarkaulio; žarnynas, kepenys, blužnis, kuriuos turi skirti diafragma (pilvaplėvė), užėmę visai ne sau skirtas vietas.

Nuotrauka buvo padaryta, kai nutarėm, jog ji ne iš streso taip giliai kvėpuoja, ir veterinaras, klausydamasis plaučių, pasakė, kad kažkas negerai. Operacija padaryta, viskas sutvarkyta - taigi, kvėpuok, Samantyte, ramiai, pilna krūtine, dabar jau galima.

Ji tokia miela, tos žalios akys, ta šypsena. Švelnumo ji nori: jei ne iš žmogaus prašo, tai iš kitų katinų. O jeigu iš kolegų miauklių negauna – tada vėl žmogaus paprašo. Pamatytumėt, kaip iš malonumo riečia nagučius kasoma, kaip eina ratais aplink, vis po truputį artėdama. Dievina dėdę katiną, kurio vis paprašo paprausti, prisiglaudžia.

Ji atrodo tokia tvirta storuliukė, bet sieloje švelni ir gležna kaip... na nežinau, gal, kaip žibutė.  Ji rami katytė, jos balso, tiesą sakant, beveik nesigirdi.

Nėra išranki maistui, kraiko dėže naudojasi tvarkingai, miega ramiai. Žavingai žaidžia, atsargiai ridendama kokį žaisliuką savo minkšta balta letenėle. Truputį pasivaiko su kita jauna kate, bet tikrai nėra iš nutrūktgalvių padaužų.

Dabar jau įveikti visi sunkumai, reikia tik tų tikrųjų namų, šiltų, jaukių, su gerais, supratingais žmonėmis. Paskambinkite arba parašykite – gal tai jūsų svajonių katė.

Sterilizuota, skiepyta, metų amžiaus, nors atrodo jaunesnė; globojama Vilniuje.

Dėl jos skambinti ir susitarti susipažinti galima tel. 8650 74841, rašyti skruzdelynas@gmail.com

Kaip ji atsidūrė globoje?

Šią katytę, dar visai mažutę, 2012 m. vasaros pradžioje į vieną Karoliniškių kiemą atsivedė nematyta gražuolė katė, bet kiek paauginus, paliko pačiai savimi rūpintis. Samanta glaudėsi prie kitos šeimynos, tarsi podukra, miegojo ant seno paklotėlio ir vis tikėjosi, kad greitai jos atvyks koks princas ant balto žirgo... Princo nesimatė, bet rudenį atsirado namų globa. O dabar trūksta namų. Laukiame susižavėjusių šia princese. Pasak veterinaro, jos problemos su diafragma sutvarkytos, tad rūpesčių ateityje nekils.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.