Nuodijamus šunis Sočyje ėmė gelbėti rusų milijardierius

Olimpine dvasia alsuojantis ir sporto aistra pulsuojantis Sočis šiuo metu bene nesvetingiausia vieta benamiams šunims visoje planetoje. Kad miesto gatvės būtų švarios, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įsakė visus benamius keturkojus sunaikinti. Tačiau viltis įsižiebė tuomet, kai milijardierius Olegas Deripaska nusprendė ištiesti pagalbos ranką ir užkirsti kelią masiniam keturkojų išnaikininmui. Už jo pinigus įrengtoje prieglaudoje gali gyventi bent dalis Sočio gatvėse sugaudytų šunų.

Vienas turtingiausių Rusijos žmonių O.Deripaska ėmė gelbėti mirčiai pasmerktus šunis Sočyje.<br>AP ir „Reuters“ nuotr., fotomontažas
Vienas turtingiausių Rusijos žmonių O.Deripaska ėmė gelbėti mirčiai pasmerktus šunis Sočyje.<br>AP ir „Reuters“ nuotr., fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2014, 12:49 PM, atnaujinta Feb 16, 2018, 11:12 AM

Anot oficialiaus Sočio miesto savivaldybės pranešimo, sunaikinami tik sergantys šunys, o sveiki – gaudomi ir vežami į prieglaudas. Tai patvirtino ir Tarptautinis Olimpinis komitetas.

Tačiau, kaip naujienų agentūrai „Reuters“ sakė veterinarė Sonya Turpyetkina, kol kas Sočyje situacija dėl benamių šunų yra klaiki.

„Beveik visi šunys iš gatvės pakliuvę į prieglaudą – apsinuodiję“, - sakė veterinarė. Jos teigimu, mieste daug kur matyti primėtyto užnuodyto maisto. Tokio „gardėsio“ prisiėdę šunys gaišta kęsdami didžiulį skausmą.

Milijardieriaus bei investuotojo įkurtoje prieglaudoje netoli Sočio esančiame Baranovkos miestelyje savanore dirbanti veterinarė teigė, kad į prieglaudą patekę šunys turėtų rasti namus bei pastovius šeimininkus.

Tokio kilnaus poelgio benamių šunų labui milijardierius ėmėsi norėdamas išsaugoti niekuo dėtus keturkojus. O.Deripaska nuo pat vaikystės myli ir saugo šunis, o gelbėti Sočyje klaidžiojančius keturkojus paskatino gyvenimiška patirtis. „Mano pirmasis šuo buvo rastas gatvėje. Penkerius metus buvome geriausi draugai“, - interviu „BBC“ sakė O.Deripaska.

Kad ir kaip bebūtų skaudu, visų keturkojų išgelbėti nepavyks. Praėjusią savaitę olimpiados atidarymo ceremonijos repeticijos metu į Olimpinį stadioną atklydo šuo. Tai įsiutino žaidynių organizatorius.

Bendrovės, atsakingos už benamių gyvūnų gaudymą ir utilizavimą direktorius Aleksejus Sorokinas pareiškę, kad visi Sočyje lakstantys benamiai gyvūnai yra „biologinės šiukšlės“.

„Aš esu už teisę žmonėms mieste vaikščioti be baimės, jog bet kuriuo metu užpuls gauja šunų“, - portalui Independent.co.uk kategoriškai teigė A.Sorokinas.

Manoma, kad olimpiniame mieste Sočyje laisvai vaikštinėja apie 2 tūkst. kačių ir šunų. Iki šiol jau išgelbėta apie 150 keturkojų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.