Žmonėms neįtikusiai katei - kelionė į šiukšlių nuleidimo vamzdį

Vieną savaitgalio dieną, paskambino moteris prašydama pagalbos baltai katytei. Ji sakė, kad katytė tupi daugiabučio namo patalpoje kurioje stovi šiukšlių konteineris skirtas visų namo gyventojų šiukšlėms sumesti. Apie iš baimės paklaikusią katytę pranešusi moteris, prašė padėti vargšui gyvūnui, kurį į šiukšlių vamzdį įmetė patys šeimininkai.

Ameli ieško naujų namų ir gerų bei atsakingų šeimininkų.<br>„Beglobio“ nuotr.
Ameli ieško naujų namų ir gerų bei atsakingų šeimininkų.<br>„Beglobio“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 1:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 5:49 PM

Smulkutė, išsekusi, iš baimės išplėstomis didžiulėmis akimis, jitupėjo prisispaudusi tarp betoninės sienos ir konteinerio, nieko neėdė ir nieko prie savęs neprisileido. Pasirodo, kad tai dar viena tragiška gyvūno likimo istorija.

Baltą katinukę pagal privatų skelbimą (tie, kurie veisia savo gyvūnus be jokios atsakomybės ir „gaili“ juos sterilizuoti, priveistus nereikalingus mažylius atiduoda bet kam, svarbu, kad tik paimtų) pasiėmė kažkokia mergina. Pasiėmė, paturėjo ir išvažiavo į užsienį, palikusi šį padariuką savo asocialiai šeimai – alkoholikui broliui ir motinai.

Galime tik numanyti, kaip parsinešta ir palikta katytė niekam džiaugsmo nekėlė, tiesiog buvo nereikalinga ir nemylima. Vargšas gyvūnas nuolat kentė stresą ir vaikymus, buvo gąsdinama, mušama ir spardoma. Pagaliau vieną dieną, kaip visada girtas emigravusios merginos brolis įpykęs stvėrė katytę ir atidaręs šiukšlių išmetimo vamzdį, išmetė ją kartu su šiukšlėmis.

Kai nuvykom gelbėti katytės, pamatėm graudų vaizdą – mažylė buvo visiškai prisiplojusi prie cementinių plytelių, akyse siaubas ir begalinė baimė. Be abejo tiek streso ir baimės patyrusi namuose, kur jos niekas nemylėjo, katytė niekuo nepasitikėjo. Bijojo ji visko ir gynėsi iš visų jėgų. Šiaip ne taip sugavę besiblaškančią katytę, nuvežėme ją į prieglaudą.

Narve ji sustingo, pasislėpė po paklotukais. Labai bijojome, kad katytė susirgs, neės. Praėjo savaitė. kai mažylė prieglaudoje, kai jai negresia pavojus ir skausmas. Pavadinome ją Ameli. Tačiau atsigauna Ameli labai sunkiai. Vistiek dar tupi susigūžusi, krūpčioja arba stengiasi gintis, kai tiesi jos link ranką. Neseniai tik leido švelniai kalbinant paglostyti galvytę. Kai glostai matyti, kad jai patinka, bet baimė dar labai didelė, nepasitikėjimas likęs, gintis Ameli visada pasiruošusi.

Žinom, kad visi nori murkiančių, meilių, jaukių kačiukų, kurie sėdėtų ant kelių ir murktų, murktų. Ameli ne tokia. Arba teisingiau sakant - dar ne tokia. Murkianti ir meili ji gali tapti tik tada, kai jaus, kad jai nieko blogo negresia, kad jos niekas neskriaudžia. Surasti tokį žmogų, kuris priimtų dabartinę Ameli, be galo sunku. Tokį, kuris suprastų, atjaustų, suvoktų, kad Ameli reikia kantrybės, kantrybės ir dar kartą kantrybės, ir begalinės meilės bei šilumos. Iš patirties žinom, kad tokių žmonių yra labai mažai, o tie, kurie tokie yra, dažniausiai turi ne po vieną gyvūną.

Tačiau mes ir Ameli neprarandame vilties: gal dar yra toks žmogus, kuris nepabijos priimti į savo namus nuskriausto ir įbauginto padarėlio, manančio, kad žmogus yra pats baisiausias sutvėrimas žemėje.

Jei jūs esate kantrus, supratingas ir atjaučiantis žmogus ir esate pasiryžęs pakeisti Ameli nuomonę apie patį baisiausią sutvėrimą žemėje, skambinkite tel. 865244093, 865354521 arba rašykite el. paštu info@beglobis.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.