Alisos likimas nepasigailėjo - jai reikia žmogaus pagalbos

Neseniai sulaukėme dar vieno skambučio dėl eilinio rasto vargdienio, sergančio kačiuko (kaip vėliau paaiškėjo- katytės). Paskambinusi moteris pasakojo, kad jau visą savaitę jos vyras vesdamas dukrelę į mokyklą toje pačioje vietoje mato mažytę, susigūžusią, pūliais aplipusią katytę, kuri kaip gyvas priekaištas visiems šaltai žengiantiems pro šalį...

Alisa prašo pagalbos.
Alisa prašo pagalbos.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 2, 2014, 2:29 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 8:45 PM

Šis atvejis buvo vienas iš tų skaudulių, kuriam tądien „Naminukų“ gelbėjimo dienoraštyje nebuvo vietos jokiom prasmėm, bet nuostabi moteris, kuri paskambino taip krimtosi, kad bendrom jėgom radom nors ir laikiną, bet tokį sprendimą, kuris, tikime, išgelbės dar vieną gyvybę!

Katytės kančias mačiusioji šeima net ir turėdami savo gyvūną, ir dukrytę sergančią astma, pasiūlė Alisai (taip praminė šią mažylę) laikiną globą, o „Naminukai“ pažadėjo nepalikti bėdoje, apmokėti visas procedūras ir gydymo išlaidas veterinarinėje klinikoje, o pasveikusiai Alisai padėti ieškoti namų.

Štai ištrauka iš Alisos globėjos laiško apie jos būklę:

„Gydytojos žodžiais ji buvo ant tiek serganti, pažeistos ligos akys, visiškai nusilpus, kad gatvėje nebeišgyventų nei 3 dienų. Be ašarų į ją žiūrėt buvo neįmanoma. Suleido antibiotikų ir paleido namo, šis savaitgalis buvo lemtingas. Visą savaitgalį kas tris valandas kruopščiai valėm ir lašinom akytes, leidom antibiotikus. Šiandien trečia diena, Alisa tapo šiek tiek aktyvesnė, noriai valgo, akytės po truputuką gyja. Gydytojos žodžiais dar laukia ilgas gydymas, bei, deja, vienos akytės pašalinimas, jos išgelbėti jau nebespėjome, bet visgi pagalba atskubėjo laiku!

Nors katytė ir paimta iš gatvės ir nėra pripratusi prie žmonių, yra labai miela, ramiai leidžiasi atlikti visas procedūras, turbūt jau buvo ant tiek silpna ir bejėgė prieš ligą, kad suprato, kad priimti žmonių pagalbą - vienintelė galimybė išgyventi ir sustiprėti. Šiuo metu už galimybę gyventi kovojame kartu su ja.”

Norime padėkoti nuostabiems Alisos globėjoms, ir kartu Jūsų paprašyti solidarizuotis ir padėti apmokėti Alisos gydymo išlaidas (sąskaitos dar negavome, bet įtariame, kad ji bus tikrai nemaža). Galbūt nuskambės banaliai, galbūt rašau tai ne pirmą kartą, bet tik mūsų visų bendras darbas, pastangos ir gerumas išgelbėja gyvybes. Tegu Alisos globėjai nebūna kaip vienišas karys plyname lauke, palaikykime visi Alisą tiek jos gelbėtojus. Galėdami nors lašeliu prisidėti prie Alisos gydymo, paaukoti galite į „Naminukų” sąskaitą mokėjimo paskirtyje nurodant „Alisa, pasveik”: VšĮ „Naminukai“ , A/S: LT 55 7300 0101 3031 2940 (Swedbank).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.